Fotoreis Cuba met Foto-workshop.nl

www.foto-workshop.nl
Fotoworkshop.nl nodigt je uit om met hen mee te gaan naar Cuba. Cuba is immers een van de meest fotogenieke landen die er zijn. En de onderwerpen zijn zeer divers: steden, kunst en monumenten, mensen, landschappen en natuur.


We hebben met Foto-workshop.nl een mooie korte reis opgezet, waarbij het programma grotendeels afgestemd is op fotografie, en er op alle plekken waar je komt ruim de tijd is om te fotograferen. Van tevoren is er een kennismakingsmiddag & introductie over het werken met het fotobewerkingsprogramma Adobe LightRoom.


Er is volop begeleiding tijdens het fotograferen middels het geven van tips en adviezen om het beste resultaat te behalen. Je ontvangt dagelijks een foto-opdracht. Na de reis is er een terugkommiddag waar de foto-opdrachten worden besproken.


De grootte van de groep is bewust klein gehouden, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij verdient. Je wordt met tips en adviezen bijgestaan. De reis is geschikt voor de beginnende en gevorderde amateurfotograaf. Tijdens deze fotoreis komen de volgende zaken ruimschoots aan bod.


Techniek

*sluitertijden | bevriezen en weergeven van beweging

*diafragma | spelen met scherptediepte

*ISO

*witbalans | juiste kleurweergave of juist beïnvloeden van de kleuren

*semi-automatisch fotograferen

*werken met RAW

*creatief flitsen

*HDR

* onder- en overbelichting toepassen

*verschillende manieren van scherpstellen

  1. *lichtmeting

  2. *opbouw van een fotoreportage


Creativiteit

*compositie

*vlakverdeling en de gulden snede

*kleurgebruik en zwart/wit fotografie

*beeldstijlen


Cuba betekent een reis terug in de tijd waarbij je een nog volop in werking tropische communistisch ‘paradijs” aan treft. Op deze reis zwerf je door de oude straatjes van Havana Vieja, met zijn oude huizen, revolutionaire muurschilderingen, straatmuzikanten en natuurlijk oude Amerikaanse sleeën uit de jaren '50. Het straatbeeld is zeer levendig en levert volop inspiratie voor fotografen op. Hopelijk slaan de golven ook nog over de beroemde waterkant Malecon heen.


Je rijdt vervolgens de relaxte tabaksregio rond Vinales in met zijn prachtige rotsformaties en kleine boerderijtjes en tabaksplantages. Dit is de plek om een mooie en afwisselende wandeling te maken.


Trinidad, gelegen aan de voet van de groene bergen van Sierra del Escambray, is echter het mooiste stadje van Cuba. De rijke suikerbaronnen hebben hier hun fraaie koopmanshuizen gebouwd en het centrum ademt nog een en al historie uit. We slapen hier in enkele van deze panden midden in het centrum zodat je er gemakkelijk op uit kan trekken in de rustige uurtjes van de dag. Ook ga je hier de natuur in en je gaat op zoek naar een waterval. 


Op de laatste dag maken we nog een fotostop bij het mausoleum van Che Guevarra in Santa Clara. Kortom: dit is een prachtige korte Cuba-reis en met de hulp van Foto-workshop.nl leer je ook nog eens heel veel over fotografie en over fotograferen. En je komt dus gegarandeerd met mooie foto’s thuis!Fotoreis Cuba met Foto-workshop.nl


Reissom         € 2.645


Reisdatum     28 oktober - 5 november 2018, 9 dagen


Resicode        181028 FRC


Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 12


Klik hier voor de uitgebreide reisbeschrijving!ReisprogrammaDag 1 Amsterdam - Havana


Dag 2 Havana


Dag 3 Havana


Dag 4 Havana - Vinales


Dag 5 Vinales


Dag 6 Vinales - Trinidad


Dag 7 Trinidad


Dag 8 Trinidad - Santa Clara -                  


          Havana - Amsterdam


Dag 9 Aankomst AmsterdamCuba

© Battuta Reizen 2007-2018Battuta_Reizen_-_Over_Battuta_Reizen.html


    25

verlegt je grenzen

reisbeschrijvingBattuta_Reizen_-_Fotoreis_Cuba_met_Foto-workshop.nl_-_reisbeschrijving.htmlBattuta_Reizen_-_Fotoreis_Cuba_met_Foto-workshop.nl_-_reisbeschrijving.htmlshapeimage_2_link_0
boekingsformulierBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlshapeimage_3_link_0