25Algerije

met Ellen Romeijn

gegarandeerd vertrek
Onbekend maakt onbemind, zegt men weleens. Misschien geldt dat ook wel voor Algerije. Dit land met zijn fraaie steden, uitgestrekte woestijnen, gebergtes en oases. Het is vol rijke geschiedenis, van de Romeinse Oudheid tot de komst van de Islam, en van de karavaanroutes tot de cultuur van de Toearegs en de Berbers. Op deze reis proberen we iets van al deze aspecten mee te pakken.


Bepaalde stukken van de Algerijnse woestijn zijn momenteel gesloten voor buitenlanders, met name rond Tamanrasset. Dat is jammer, maar de iets oostelijker gelegen Tassili n’Ajjer, met als basis Djanet, is minstens zo mooi en afwisselend! En veilig te bereizen!


Rijke geschiedenis in het noorden

Het eerste deel van deze reis is gewijd aan Noord-Algerije. Uiteraard beginnen we de reis in het mooie en gezellig drukke Algiers. We bezoeken de haven en natuurlijk ook de roemruchte kasbah, en enkele musea. In het traject dat we vervolgens reizen ligt de focus op de provinciesteden waar we overnachten, en vooral ook op een aantal Romeinse sites die we onderweg tegenkomen, zoals die van Djemila en Timgad. Daarnaast zal je merken dat het naar het zuiden toe al snel woestijnachtiger wordt. We komen dan ook echte oasesteden tegen, waarvan Ghardaïa de meest interessante is. Omdat de doorsteek naar het diepe zuiden te ver rijden is, keren we terug naar Algiers, om daar het vliegtuig naar Djanet te pakken.


Woestijnexpeditie Tassili n’Ajjer

Het tweede deel van de reis is echt een woestijnexpeditie. Er wordt een mooie route gevolgd door de afwisselende Tassili n’Ajjer, het mooie woestijngebied rond Djanet. Omdat het een expeditie is, kan het natuurlijk zijn dat er hier en daar van de beschreven route wordt afgeweken, hetzij omdat er recent een mooiere route is ontdekt, hetzij doordat lokale omstandigheden daartoe dwingen. Maar het gebied waardoor je reist is hoe dan ook fantastisch mooi!


De woestijnen van de Tassili n’Ajjer behoren tot de mooiste van de Sahara. Weidse steenvlaktes, rotsformaties, verscholen valleien en natuurlijk mooie zandduinen, altijd weer afwisselende landschappen. En veel leegte. Hier reis je ongestoord, en slechts heel af en toe kom je een paar Toearegnomaden tegen die hier rondtrekken met hun kuddes geiten en kamelen.  De Toearegs, ofwel de Kel-Tamashek, de sprekers van het Tamashek leven van hun kuddes en een beetje van de handel met andere Toearegs. Uiteraard bestaat de crew waarmee je reist ook uit Toearegs!


Wandelen

Dit is een echte reis voor woestijnliefhebbers. Er wordt veel gereden, maar iedere dag worden er meerdere korte wandelingen gemaakt, variërend van drie kwartier tot een uur of twee. Zo neem je de fantastische woestijn het best in je op! Wie gaat er mee?Algerije met Ellen Romeijn

 

Reisdatum:13 - 30 november 2018


Reissom:         € 3.395


Reiscode:          181113 ALG gegarandeerd vertrek


Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 12


Klik hier voor de reisbeschrijving


ReisprogrammaDag 1  Amsterdam - Algiers


Dag 2  Algiers


Dag 3  Algiers - Djemila - Sétif


Dag 4  Sétif - Timgad - Biskra


Dag 5  Biskra - El Oued - Touggourt


Dag 6  Touggourt - Ghardaïa


Dag 7  Ghardaïa, excursie Beni

           Isguen, Mzab


Dag 8  Ghardaïa - Bou Saada


Dag 9  Bou Saada - Algiers - Djanet


Dag 10 Djanet - Iherir


Dag 11 Iherir - Idaren - Erg

           Admer


Dag 12 Erg Admer - Essendilen -

           Tikoubaouen


Dag 13 Tkoubaouen - Tadrate -

           Tamezgueda - Moul N'Aga


Dag 14 Moul N'Aga - Tiffelrar - Oun

           Zawaten


Dag 15 Oun Zawaten - Bouhedian -

           Tin Merzouga


Dag 16 Tin Merzouga - Timesnegua

            - In Dgharen


Dag 17 In Dgharen - Taguargharet

           - Djanet airport


Dag 18 Djanet - Algiers –

           Amsterdam

Algerije

reisbeschrijvingBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Algerije_met_Ellen_Romeijn_-_reisbeschrijving.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Algerije_met_Ellen_Romeijn_-_reisbeschrijving.htmlshapeimage_1_link_0
boekingsformulierBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlshapeimage_2_link_0


De reis zal worden begeleid door Ellen Romeijn. Ellen was ooit onze agent in Kirgizstan, maar zij begeleidt ook graag reizen, met een bijzondere voorliefde voor de weidsheid van het hooggebergte en de woestijn. De afgelopen jaren lag de focus op haar reizen door Pakistan, en dit jaar nog verkende zij uitgebreid Zuid-Amerika.


Eerder echter reisde zij ook door de landen van noordelijk Afrika, zoals Egypte, Tunesië en Libië. Zoals eenieder die deze landen kent is zij supernieuwsgierig naar Algerije, dat lange tijd echter onbereisbaar was.


En toen er dus een paar vaste klanten vroegen of zij een reis naar Algerije zou willen begeleiden, als Battuta Reizen die zou organiseren, hoefde zij dan ook niet lang na te denken. Dit wordt een reis om nooit te vergeten en zeker een groot avontuur!

Zelf zegt Ellen over deze reis:


“Eindelijk kan ik zelf ook naar Algerije! Mijn interesse in islamitische landen startte vanaf het moment dat ik verre reizen kon gaan maken, al vroeg heb ik Jemen en Pakistan bezocht en daarna kwamen o.a. de landen in Noord-Afrika. Algerije trekt mij bijzonder aan omdat het het grootste en meeste diverse van de landen in Noord-Afrika is. 


We hebben vele jaren moeten wachten totdat een reis gepland kon worden naar Algerije, nu het zo ver is en we officieel toestemming hebben om het land te bezoeken kan ik niet wachten om de pittoreske dorpjes in het berggebied van het noorden van het land te bekijken, de oases in de Sahara met de palmbomen, kamelen en zandduinen te beleven en door de Tassili n’Ajjer te trekken. Deze afwisselende reis naar het noorden en zuiden van Algerije maakt het mogelijk een onvergetelijke ervaring op te doen.“

© Battuta Reizen 2007-2018Battuta_Reizen_-_Over_Battuta_Reizen.html
reizen met een gezicht
groepsreizenBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlshapeimage_5_link_0
individuele reizen
op maatBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlshapeimage_6_link_0