25de Danakilwoestijn & Somaliland

met Daniël DieraertIn Ethiopië werkt Battuta Reizen al een tijdje samen met Daniël Dieraert, die hier al jaren woont en werkt, in Addis Abeba. De afgelopen paar jaar heeft hij al vele reizigers meegenomen naar Somaliland en wil dit ook dit jaar weer graag aanbieden aan de klanten van Battuta Reizen. In deze reis combineert hij dat met een avontuurlijke tocht door zijn geliefde Danakilwoestijn.


Dit is een fascinerend stuk woestijn, waar Battuta Reizen ook al een tijd zijn oog had laten vallen, vanwege de spectaculaire landschappen met zoutvlaktes, vulkanen en zwavelmeren. En natuurlijk ook vanwege de nomadisch levende Afar, die hier rondzwerven met hun kamelenkuddes, alsof de tijden nooit veranderd zijn. Het is dat soort streken waar de nieuwsgierigheid van Battuta Reizen het meest door geprikkeld wordt. 


Addis Abeba, Wolisso, Axum en Hawzien

De reis begint "thuis" bij Daniël in Addis Abeba, van waaruit je op dag 2 en 3 meteen een uitstapje maakt naar de mooie Wonchi krater bij Wolisso even ten zuidwesten van Addis. Zo kom je meteen in de juiste stemming van de reis en waar het veelal om zal gaan: de fantastische landschappen van Ethiopië. Terug in Addis neem je de volgende dag het vliegtuig noordwaarts naar het historierijke Axum, waarvandaan we onder andere twee dagen zullen gaan wandelen in het Gheraltagebergte. In Axum en in de omgeving van Hawzien maak je ook kennis met het Christelijike Ethiopië, met zijn vele kerkjes en heilige plaatsen.


Danakilwoestijn

Dan volgt de vijfdaagse tocht door de Danakilwoestijn en het leefgebied van de Afar. De laaglanden van de Danakil of Afar Depressie zijn erg onderhevig aan hitte en droogte. Het regent er vrijwel nooit. De Awash rivier, die noordoostwaarts door de Afar regio stroomt, zorgt voor een smalle groene strook met flora en fauna. Hierdoor is het ook mogelijk voor de nomadische Afar stam om er te overleven. Het Afar volk dat in de regio woont is een islamitische nomadenstam. Naast het mijnen en transporteren van zout zijn het kamelen- en veehouders. Hun mobiele dorpen bestaan uit kleine, cirkelvormige hutten. Bijzonder zijn ook de natuurverschijnselen: de krater van Erta'ale is bijzonder, omdat je in de vuurzee kunt kijken. Het kalk-en zwavelrijke terrassenlandschap van Dallol en omgeving zal ook een onuitwisbare herinnering nalaten.


Somaliland?

Het zou zo maar kunnen dat er alarmbellen gaan rinkelen, maar we leggen het even uit. Somaliland is niet hetzelfde als Somalië. Het land Somalië is in drie delen uiteengevallen en het zijn nu de facto drie onafhankelijke staten. Ten eerste is er Somalië, met de oude hoofdstad Mogadishu. Dit is het gedeelte dat nog steeds gebukt gaat onder burgeroorlog en de terreur van al Shaabab. Het tweede stuk is Puntland - inderdaad de punt van de hoorn van Afrika - dat ook nog niet helemaal tot rust is gekomen. Het meest noordelijke stuk is Somaliland, ingeklemd tussen Ethiopië, Puntland, Djibouti en de Golf van Aden. Het is hier sinds het uiteenvalen van Somalië in 1991 eigenlijk relatief rustig geweest. De regering onderhoudt goede relaties met de buurlanden, maar ook met Europa. De grote droom daarbij is natuurlijk erkenning door de Verenigde Naties, maar zover is het nog niet. En hoewel je hier altijd met escorte moet reizen is het er ook veilig voor toeristen om te reizen.


De markten van Hargeisa

De hoofdstad Hargeisa maakt de afgelopen jaren een flinke bloei door. Het land heeft olie, en er vloeit geld binnen van Somalilanders die elders in het buitenland werken. Het blijft natuurlijk wel een echte Afrikaanse stad, met stoffige marktterreinen waarvan de goudmarkt en de kamelenmarkt de bekendste zijn. Een stad om door te dwalen en om met de bevolking in contact te komen.


Las Geel

De belangrijkste toeristische site van het land is Las Geel, een rotsachtige punt in het landschap, waar je op de rotswanden prachtige naar schatting 8.000 jaar oude rotsschilderingen vindt. Wij van Battuta Reizen hebben er al veel gezien in de Sahara, maar deze - zo blijkt uit de foto's - zijn echt bijzonder!


De Golf van Aden

In de relaxte havenstad Berbera, vooral een vissershaven, geniet je van de uitgestrekte stranden aan de Golf van Aden. Je maakt ook een tripje op zee natuurlijk. De reis sluiten we af in Hargeisa, waarvandaan we terugvliegen naar Addis.


Dit is een reis met het karakter van een echte expeditie. Ontworpen en begeleid door topreisleider Daniël Dieraert! Laat je door hem op sleeptouw nemen!de Danakilwoestijn & Somaliland met Daniël Dieraert

 

Reisdatum: -

 

Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 14


Reiscode 170319 RMG     Klik hier voor de uitgebreide reisbeschrijving  


ReisprogrammaDag 1    Amsterdam - Addis Abeba


Dag 2    Addis Abeba - Wolisso


Dag 3    Wolisso- Addis Abeba


Dag 4    Addis Abeba - Axum


Dag 5    Axum - Adrigat


Dag 6    Adrigat - Enaf


Dag 7    Enaf - Gohgot


Dag 8    Gohgot - Hawzien


Dag 9    Hawzien - Wukro


Dag 10   Wukro - Ahmed Ela


Dag 11   Ahmed Ela - Asale meer -

              Dallol - Abahala


Dag 12   Abahala - Erta'ale


Dag 13   Erta'ale - Loggia


Dag 14   Loggia - Asebe Teferi


Dag 15   Asebe Teferi - Harar


Dag 16   Harar


Dag 17   Harar - Borrama

              [Somaliland]


Dag 18   Borrama - Hargeisa


Dag 19   Hargeisa


Dag 20   Hargeisa - Las Geel -

              Berbera


Dag 21   Berbera


Dag 22   Berbera - Sheikh -

              Hargeisa


Dag 23   Hargeisa - Addis Abeba  


Dag 24   Addis Abeba - Amsterdam


reisbeschrijvingBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Ethiopie_-_Danakilwoestijn_en_Somaliland_met_Daniel_Dieraert_-_reisbeschrijving.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Ethiopie_-_Danakilwoestijn_en_Somaliland_met_Daniel_Dieraert_-_reisbeschrijving.htmlshapeimage_1_link_0
boekingsformulierBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlshapeimage_2_link_0

Daniël Dieraert is een man met vele gezichten: geboren in Tunesië, militaire academie in Frankrijk, boer in Drenthe, kruidenier in Amsterdam en van de ene dag op de andere begeleider van de eerste reis door Ethiopië ooit door een Nederlandse reisorganisatie georganiseerd.


Achtien jaar later en met de ervaring van meer dan 130 reisgroepen achter de rug woont hij en werkt hij nog steeds in het Afrikaanse land met de meest boeiende cultuur: Ethiopië.  


Naast Ethiopië exploreert Daniël de omliggende landen en probeert waar mogelijk mensen te enthousiasmeren voor allerlei nieuwe bestemmingen. Zo ook op deze reis.


Hij zal graag zijn ervaring met jullie delen tijdens deze bijzondere reis!


Zelf zegt Daniël over deze reis:


“Ethiopië is zo divers dat je er gemakkelijk drie totaal verschillende reizen kunt organiseren.  Een daarvan, het bezoek aan de Danakilwoestijn - de ketel van de duivel in de plaatselijke taal - is veruit mijn favoriet, een avontuur buiten de gebaande wegen, in de zinderende hitte, in een onvergetenlijke maanlandschap, tussen de ruwe en trotse Afar-krijgers, met de nachtbeklimming van de Ertale-krater. Verwacht geen luxe hotels of zwembad, maar stof en voldoening: een reis om nooit meer te vergeten!


De combinatie met Somaliland is een unicum …. acht jaar geleden heeft het oude Engelse Somaliland zich formeel afgescheiden van de beruchte oorlogzuchtige Italiaanse Somalië en leeft er een eigen leven, met eigen regering, een eigen hoofdstad (Hargeisa) en eigen geld. Dit land wordt echter niet door Europa en Amerika erkend omdat ooit afgesproken is dat Afrikaanse landen niet meer gesplitst mogen worden. Spijtig voor het volk dat dit wel graag zou willen.


Het is een streng islamitisch land, waar westerlingen evengoed nu zeer welkom zijn. Het bezoek aan de 8.000 jaar oude rotstekeningen van Las Geel, aan de haven van Berbera, en een boottocht in de Golf van Aden vormen de hoogtepunten van dit deel van de reis.


Durf dus de Danakilwoestijn en Somaliland te ontdekken, samen met mij!”

© Battuta Reizen 2007-2017Battuta_Reizen_-_Over_Battuta_Reizen.html

Ethiopië & Somaliland

reizen met een gezicht
groepsreizenBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlshapeimage_5_link_0
individuele reizen
op maatBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlshapeimage_6_link_0
archief
archief