25


Gujarat Festivalreis

met Sibren OosterhavenOp deze reis wil Sibren je meenemen in een relatief onbekend gebied, langs prachtige plekken in de deelstaat Gujarat. Je bezoekt plaatsen met een grootse geschiedenis, die bijna in de vergetelheid zijn geraakt, maar tegelijkertijd met beide voeten in het heden staan. Zo bezoek je in Ahmadabad de uitvalsbasis van Mahatma Ghandi. De oude stad binnen de muren is vol geschiedenis, maar er is ook de nieuwe megapool buiten de stadsmuren, waar de moderne IT-industrie floreert. Oud en nieuw. Stad en land ook. Naast steden, tempels, moskeeën en weekmarkten maken we ook vier safari's in Gujarats beroemde natuurreservaten. In en om Bhuj, de hoofdstad van Kachchh, maak je kennis met de vele ambachten die in de omliggende dorpen in ere worden gehouden.


Festivals

Gujarat staat bekend om de vele festivals en wij hebben gekozen voor een reis periode waar we een aantal bijzondere festivals mee kunnen maken. Sommige festivals staan in het teken van religie en anderen markeren de overgang naar een nieuw seizoen of bijvoorbeeld het binnenhalen van de oogst. In Junagadh zullen we een bijzonder viering van Maha Shivratri meemaken, het grote feest van Shiva. Tijdens de nacht waarin de maan niet zichtbaar is gaan dan honderden naakte Sadhoes (dwalende monniken of heilige mannen) in optocht naar een tempel aan de voet van de berg Girnar. Twee weken later tijdens volle maan is dan het bekende Holi (lente) festival wat we ook zeker mee gaan vieren. En een paar dagen later bezoeken we een zeer speciaal lokaal festival in een plaatsje in het oosten van Gujarat. 


Verder gaat de reis over het relatief dun bevolkte platteland, waarbij je veel sfeervolle kleinere plaatsen aandoet. Soms afgelegen serene plekken en soms weer enorm levendige plaatsen waar van alles om je heen gebeurt en waar je in contact komt met de rituelen en het dagelijkse leven van de mensen.


De reisafstanden zijn deze reis niet al te groot, zodat je onderweg voldoende tijd hebt om alles in je op te nemen. Naast het bezoeken van de bezienswaardigheden en natuurparken, het meemaken van de kleurrijke festivals en levendige markten is er ook voldoende tijd om gewoon eens ergens te gaan zitten en te kijken. En je zult zien dat er van alles prachtigs om je heen gebeurt! 


Kruispunt van culturen

Het kruispunt van culturen is natuurlijk een cliché, maar op deze reis kom je echt van alles tegen. In Champaner  bezoek je de UNESCO-site met zijn imposante citadel en vele monumentale moskeeën. Even verderop is een Hindoeïstisch pelgrimsoord. Her en der vind je ook sporen van het Boeddhisme. Palitana aan het begin van de reis is het belangrijkste heiligdom van het Jainisme, een oud geloof met heel eigen tradities. Je bezoekt er een rijkdom aan tempels op de top van de berg. En op het eiland Diu wordt de erfenis van de oude Portugese kolonie in ere gehouden.


De leeuwen van Sasangir

We maken op deze reis drie safari's in natuur reservaten bij Bajana en natuurlijk Sasangir. In dit laatste reservaat leeft de laatste groep Aziatische leeuwen, zo'n 400 in getal. De kans hen te zien is zeker aanwezig, 50/50 zegt men, maar geen garantie natuurlijk. 


In Diu is er na een drukke eerste week tijd ingeruimd om te relaxen. Er zijn mooie stranden, maar ook een interessante stad, het oude koloniale Diu, met een mooie citadel. Ook in Mandvi verblijven we nog even aan de kust. Hier bezoek je behalve het mooie natuurlijke strand ook een indrukwekkende scheepswerf.


Platteland van Kachchh

Speciale aandacht hebben we in deze reis voor de regio Kachchh. De hoofdstad Bhuj is levendig, met een drukke bazaar en de nodige historische bouwwerken, maar we komen er vooral ook om de dorpen op het platteland te bezoeken, die beroemd zijn om hun handwerk tradities, en dan met name op het gebied van textiel.


Al met al een zeer gevarieerde reis, en we hopen dat je mee gaat!Gujarat Festivalreis met Sibren Oosterhaven


Reissom:         € 3.575


Reisdatum:     1 - 25 maart 2019, 25 dagen

 

Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 12


Reiscode         190301 GUJ     Klik hier voor de uitgebreide reisbeschrijving


ReisprogrammaDag 1      Amsterdam - Mumbai


Dag 2      Mumbai - Ahmedabad - Bhavnagar


Dag 3      Bhavnagar, excursie Palitana


Dag 4      Bhavnager – Junagadh, Maha Shivratri festival


Dag 5      Junagadh


Dag 6      Junagadh - Sasangir, jeepsafari


Dag 7      Sasangir, jeepsafari - Diu


Dag 8      Diu


Dag 9      Diu


Dag 10    Diu - Dwarka


Dag 11    Dwarka - Mandvi


Dag 12    Mandvi - Hodka


Dag 13    Hodka - Bhuj


Dag 14    Bhuj


Dag 15    Bhuj - Little Rann, jeepsafari


Dag 16    Little Rann - Modhera - Patan - Mount Abu


Dag 17    Mount Abu - Delwara tempels - Poshina


Dag 18    Poshina, excursie omgeving


Dag 19    Poshina - Ahmedabad


Dag 20    Ahmedabad


Dag 21    Ahmadabad - Champaner resort, Holi, Chul fesitival


Dag 22    Champaner resort, excursie dorpen in omgeving


Dag 23   Champaner resort, Kawant festival


Dag 24    Champaner resort - Ahmedabad - Mumbai


Dag 25    Mumbai - Amsterdam

Overige reizen naar IndiaBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_India_en_Bhutan.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_India_en_Bhutan.htmlshapeimage_1_link_0
ReisbeschrijvingBattuta_Reizen_-_Groepsreis_India_-_Gujarat_met_Sibren_Oosterhaven_-_reisbeschrijving.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_India_-_Gujarat_met_Sibren_Oosterhaven_-_reisbeschrijving.htmlshapeimage_2_link_0
BoekingsformulierBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlshapeimage_3_link_0


Sibren Oosterhaven is een reisbegeleider in hart en nieren, en sinds 2001 heeft hij veel reizen begeleid in het Midden-Oosten (Syrië, Libanon, Jordanië en Jemen), in Zuid-Azië (Pakistan, Nepal, Sri Lanka en India) en ook in Turkije, de Kaukasus, Iran en Brazilië. India heeft hij van noord tot zuid bereisd en dat land blijft hem fascineren. Ieder jaar is hij hier een paar maanden aan het werk. India is zijn grote liefde!


Na een succesvolle Gujarat reis voor Battuta reizen in 2016 heeft Sibren opnieuw een route door Gujarat samengesteld. Dit keer een iets andere reisroute waarbij we een aantal prachtige festivals mee kunnen maken. Hij heeft daarbij de best mogelijke sfeervolle hotels geselecteerd. Je kunt er dus verzekerd van zijn dat de reisbegeleider er zin in heeft, en vol enthousiasme zijn liefde voor India met je zal delen! 
© Foto's: Sibren Oosterhaven


Zelf zegt Sibren over deze reis:“India verveelt mij nooit en blijft mij verbazen... Ga gewoon eens rustig ergens zitten,  aan de straat, bij een markt, of aan een rivier en je zult zien dat er van alles om je heen gebeurt!  


India is een land van grote contrasten. Reizend door het land blijft het al je zinnen prikkelen.  Iedereen die in Zuid-India is geweest zal zijn geraakt door de kalme backwaters van Kerala, de enorme tempelcomplexen van Tamil Nadu, de vele schakeringen groen van de theeplantages en rijstvelden en de vriendelijke bevolking. Of wie eerder in Noord-India is geweest zal zijn overweldigd door de rijkdom van de prachtige paleizen en sprookjesachtige sfeer van Rajasthan, de schitterende Taj Mahal, de drukte van Delhi en de magie van stad Varanasi aan de heilige rivier de Ganges. 


De ene keer sta je op een plek waar de stilte je overmant, en even later midden tussen toeterende autoriksjas. Soms een chaotische drukte die je nergens anders op de wereld mee zult maken, en altijd boeiend is. Het ene moment raak je bedwelmd door de heerlijke geuren van bloemen of specerijen op een markt. En het volgende moment wordt je adem benomen door stinkende uitlaatgassen of rottend afval. De stank van verderfelijkheid hoort immers ook bij India, net als de soms schrijnende armoede. Maar bovenal verbaast iedere bezoeker zich van de enorme diversiteit en verscheidenheid van de mensen en culturen. Kortom er bestaat geen één India en het land kent heel veel gezichten.


Ook Gujarat is erg veelzijdig. Het is écht India maar toch ook weer compleet anders dan de rest van India.”

IndiaBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_India_en_Bhutan.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_India_en_Bhutan.htmlshapeimage_5_link_0
© Battuta Reizen 2007-2018Battuta_Reizen_-_Over_Battuta_Reizen.html
reizen met een gezicht
groepsreizenBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlshapeimage_7_link_0
individuele reizen
op maatBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlshapeimage_8_link_0