Oman & de Emiraten

met Sibren Oosterhaven

eerste deelnemers genoteerdVan huis uit is Battuta Reizen een echte Midden-Oostenspecialist. Jaren geleden reeds verkenden wij Oman, in de tijd dat het nog een nauwelijks bekende reisbestemming was. We reisden door het centrale bergland met zijn groene wadi's en de uitgebreide zandwoestijnen. Maar we kwamen ook terecht in afgelegen regio's als Dhofar, helemaal tegen Jemen aan, en de toen nog maar net opengestelde enclave Musandam, met zijn spectaculaire fjordenkust in de Straat van Hormuz.


Inmiddels is Oman, ook omdat een deel van het Midden-Oosten weggezakt is in uitzichtloze oorlogen, een gewilde reisbestemming. Maar het land verdient wel een uitgebreidere verkenning dan de meeste andere reisorganisaties bieden. Dus toen onze reisbeleider Sibren op de deur klopte om eens een Omanreis aan te bieden, nadat hij er zelf ook een paar keer geweest was, besloten we daar serieus werk van te maken.


Bergen, kusten, woestijnen

Het klassieke rondje gaat van hoofdstad Muscat via de kust met zijn witte zandstranden en achtergelegen groene wadi’s en de Wahiba Sands naar Nizwa. En dan over de bergen terug naar Muscat. Dat is een fantastisch rondje, waarbij je de schitterende natuur en ook de cultuur in al zijn facetten kunt ontmoeten.


Maar voor deze reis kiezen we ervoor om wat langer in het midden te zijn en zo ook tijd te hebben om naast de bekende geitenmarkt in Nizwa ook twee andere interessante weekmarkten te bezoeken en in de buurt nog wat meer onbekende plekken te zien. We logeren een nacht in de woestijn en mits er plek is zullen we in het prachtige oude dorp Misfah al Abryeen overnachten in een sfeervol traditioneel huis. Ook blijven we een paar dagen in de bergen waar we een mooie wandeling kunnen maken.


De fjorden van Musandam

Musandam is de enclave van Oman die ingesloten ligt in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een spectaculaire bergachtige landpunt die dwars in de Straat van Hormuz steekt. De binnenlanden zijn zeer traditioneel en weinig bezocht, en het fjordengebied leent zich uitstekend voor een excursie per traditionele dhow.


Dubai en Abu Dhabi

Om het beeld van de regio compleet te krijgen eindigen we de reis in de Verenigde Arabische Emiraten. Hier zie je een hele andere kant van de Arabische cultuur, die van het turbo-kapitalisme. Hier probeert men hard het nieuwe centrum van de wereld te worden tussen oost en west in, geholpen door bergen oliedollars. Of dat een goed ding is of niet, dat zal je zelf moeten bekijken. We bezoeken daarom niet alleen het dynamische Dubai, maar ook de formele hoofdstad Abu Dhabi met haar mooie moderne architectuur.


Al met al hebben we een zeer contrastrijke reis georganiseerd naar de Golfregio. We hopen dat je met ons mee gaat om deze rijke en afwisselende regio met eigen ogen te aanschouwen!


Oman & de Emiraten met Sibren Oosterhaven

 

Reissom:         € 3.545


Reisdatum:     10 - 26 maart 2018, 17 dagen

 

Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 12


Reiscode          180310 OMA     Klik hier voor de uitgebreide reisbeschrijving
ReisprogrammaDag 1    Amsterdam - Muscat


Dag 2    Muscat


Dag 3    Muscat - Wadi Shab - Wadi Tiwi - Sur - Ras el Hadd


Dag 4    Ras el Hadd - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands


Dag 5    Wahiba Sands - Ibra, vrouwenmarkt - Misfah al Abryeen


Dag 6    Misfah, excursie Sinaw weekmarkt


Dag 7    Misfah - Nizwah, geitenmarkt


Dag 8    Nizwah - Bahla - Jibreen - Al Ain - Sint Wadi Ghul - Jebel Shams


Dag 9    Jebel Shams, balcony walk


Dag 10   Jebel Shams - Bilad Sayf - Wadi Bani Awf - Rustaq


Dag 11   Rustaq, excursie Nakhal en wadi's


Dag 12  Rustaq - Muscat - Khasab, Musandam


Dag 13  Khasab, dhow excursie


Dag 14  Khasab, excursie Jebel Harim - Dubai


Dag 15  Dubai


Dag 16  Dubai - Abu Dhabi


Dag 17  Abu Dhabi - Amsterdam


overige reizen OmanBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_Oman_en_Dubai.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_Oman_en_Dubai.htmlshapeimage_1_link_0
reisbeschrijvingBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Oman_-_Oman_en_de_Emiraten_met_Sibren_Oosterhaven_-_reisbeschrijving.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Oman_-_Oman_en_de_Emiraten_met_Sibren_Oosterhaven_-_reisbeschrijving.htmlshapeimage_2_link_0
boekingsformulierBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlshapeimage_3_link_0


Sibren Oosterhaven is een reisbegeleider in hart en nieren, en sinds 2001 heeft hij veel reizen begeleid in het Midden-Oosten (Syrië, Libanon, Jordanië, Jemen, Iran en Oman), in Zuid-Azië (Pakistan, Nepal, Sri Lanka en India). Naast India is het Midden-Oosten dan ook zijn specialiteit. Omdat hij zoveel landen en regio's uitgebreid bezocht heeft is hij de ideale reisbegeleider voor Oman.


Voor deze reis heeft Sibren op verzoek van een aantal vaste klanten - en Battuta Reizen - zijn favoriete route door Oman, en iets breder gezegd de Golfregio,  samengesteld. Daarbij hebben we gestreeft naar een echt bijzonder programma dat het land volledig recht doet.


Je kunt er dus verzekerd van zijn dat de reisbegeleider er zin in heeft, en vol enthousiasme zijn liefde voor Oman met je zal delen!

Zelf zegt Sibren over deze reis:


"Oman is een prachtig, écht Arabisch land waar heel veel moois te zien is. Schitterende berg- en woestijnlandschappen, diepe groene kloven, prachtige kusten, mooie moskeeën, oude verlaten lemen stadjes en kleurrijke weekmarkten. Je zult er ook merken dat de mensen overal erg vriendelijk zijn. De meeste reisorganisaties bezoeken maar een klein deel van Oman en dat is jammer want er valt zo veel meer te zien.


Na een succesvolle reis door Oman in 2016 bieden we nu opnieuw een mooie reis aan. Het is een bijna complete Omanreis waarbij we naast het 'klassieke' rondje ook het bijzondere fjordenlandschap van het schiereiland Musandam gaan bezoeken.


Aan het eind van de reis bezoeken we nog de bijna futuristische steden Dubai en Abu Dhabi, die ook heel interessant zijn om eens te zien. Ik heb heel veel zin met jullie deze reis te gaan maken!"

OmanBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_Oman_en_Dubai.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_Oman_en_Dubai.htmlshapeimage_5_link_0

    25

© Battuta Reizen 2007-2017Battuta_Reizen_-_Over_Battuta_Reizen.html
reizen met een gezicht
groepsreizenBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlshapeimage_7_link_0
individuele reizen
op maatBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlshapeimage_8_link_0