Battuta_Reizen_-_Mali_-_Culturele_Hoogtepunten_-_individuele_rondreis.html
Battuta_Reizen_-_Mali_-_Pays_Dogon_Trekking_-_individuele_bouwsteen.html
Battuta_Reizen_-_Mali_-_Timboektoe_en_de_Niger_-_individuele_bouwsteen.html
Battuta_Reizen_-_Mali_-_Hombori_en_Gorom_Gorom_-_individuele_bouwsteen.html

Individueel

MaliBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_Mali.html

Pays Dogon Trekking                                     Lees verderMet deze bouwsteen maak je kennis met een van de bekendste volkeren van Mali: de Dogon. Zij wonen aan de rand van een weidse vlakte, op en aan de voet van een gigantische rotswand, de Falese. Hier ga je vier dagen een trekking maken. Alles is tot in de puntjes geregeld, want we werken hier samen met een organisatie die zorgt voor verantwoord toerisme.


5 dagen | Individuele bouwsteeen | Reissom op aanvraag

Timboektoe & de Niger                                    Lees verder


Vanuit Mopti reis je dwars door de rode woestijn over pistes, per landcruiser, naar het ver afgelegen Timboektoe, de legendarische stad, waarvan de straten met goud geplaveid zouden zijn. Per pinasse, een kleine traditionele boot, reis je op traditionele wijze over de Niger in twee dagen terug naar Mopti.
6 dagen | Individuele bouwsteen | Reissom op aanvraag

Mali Culturele Hoogtepunten                           Lees verderOp het programma staan de grote cultuursteden van Mali: Djenné, met zijn wereldberoemde lemen moskee, en Ségou, de oude hoofdstad van het Bambararijk en Mopti.  In Djenné zorgen we dat je de beroemde maandagochtend markt mee kunt maken. Tussendoor nog een bezoek aan het duurzaam toerisme project van Teriya Bugu.


12 dagen | individuele rondreis | Reissom op aanvraag

Hombori & Gorom GoromDeze bouwsteen bied je gelegenheid om je reis naar Mali te verlengen met een trekking in Hombori, een van de mooiste stukken bergachtige woerstijn van Mali.

Daarna reis je door naar Burkine Faso, waar de de uitgestrekte markt van Gorom Gorom bezoekt en de reis eindigt in de hoofdstad Ouagadougou.9 dagen | Individuele bouwsteen | Reissom op aanvraag

GroepsreizenBattuta_Reizen_-_Groepsreizen_naar_Mali.html
Individueel
Foto'sBattuta_Reizen_-_Fotopagina_Mali.html

Januari 2011: Individuele rondreis Mali


"Het was een prachtige reis. Niets van dreiging of onveiligheid gemerkt gelukkig. Gelukkig heeft Simone ons nogmaals gevraagd waarom geen Pays Dogon en kon ze het program-ma nog omgooien. Pays Dogon was het mooiste van de reis. We hadden een geweldig leuke gids en landschap was prachtig. Duur van wandelen viel zelfs tegen. Had langer gemogen. Ook chauffeur was prima, behulp-zaam en aardig. Twee dagen in Djenne vonden we wat lang, als je de moskee hebt bekeken heb je het wel gehad en onze gids had ons in de Dogon meegenomen naar een markt die nog veel mooier was! Jammer dat er zo weinig toeristen waren. In Teriya Bugu zaten we zo goed als alleen. Zeker de moeite waard, fijne vakantie, alles goed gegaan."


Ernestine en Peter

Januari 2010: Mali Festivalreis op maat


"Mali was geweldig, wat een mooi land, met leuke mensen, mooie landschappen en veel goede muziek. We hebben genoten. Het Festival au Desert was super, we hebben ons daar (met dank aan het Malinese leger en politie, begrepen we achteraf - we hebben ze niet gezien) geen moment onveilig gevoeld en de sfeer was ontzettend leuk.

De reis was ook prima geregeld door Simone, Djibril gids in Dogon, de chauffeurs en anderen, alles ging vlekkeloos. We hebben maar één keer een lekke band gehad (om even aan te geven hoe vlekkeloos het was). Waar we nog het meeste moeite mee hadden, was het tempo in het konvooi terug vanuit Timboektoe: we waren natuurlijk gewend om in ons eigen tempo te kunnen doorrijden, en dat gaat niet als je met twee groepsreizen rijdt!

OfferteBattuta_Reizen_-_Offerteformulier_individuele_reis.html
© Battuta Reizen 2007-2016Battuta_Reizen_-_Over_Battuta_Reizen.html