25

Over ons en onze reizenBattuta Reizen is 2007 opgezet door Sander Lucassen. Hij zet zijn jarenlange ervaring in de reiswereld om in een eigen product. Sander begon eind jaren ’80, toen hij geschiedenis studeerde, met reizen naar de landen achter het toenmalige ijzeren gordijn. Al snel daarna volgde de eerste kennismakingen met landen net buiten Europa, zoals Turkije en Marokko. Dit was het begin van een reisverslaving die zich voornamelijk richtte op islamitische landen. De combinatie van geschiedenis, cultuur en actualiteit vormen de basis voor zijn interesse. De gastvrijheid van de mensen, en een groeiende fascinatie met de pracht en de onherbergzaamheid van de woestijn, bestendigen deze reisverslaving. Als reisbegeleider werkte hij voor diverse organisaties in landen als Marokko, Turkije, Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte, Libië, Iran, Oezbekistan en Kirgizstan. Recent begeleidde hij nog reizen naar Siberië, Algerije, Iraaks Koerdistan en Noord-Soedan. Voor Battuta Reizen dus.

 

Voor hij met Battuta Reizen begon, werkte Sander als touroperator bij Koning Aap Reizen. Daar was hij verantwoordelijk voor het product West-Afrika, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Nu zet hij zijn passie én kennis om in het eigen product van Battuta Reizen.


Battuta Reizen wil graag mooie reizen organiseren in een regio die niet altijd even makkelijk te bereizen is. Battuta Reizen streeft er daarbij naar om betere programma’s dan andere organisaties te brengen. Dat betekent soms een compleet andere invalshoek, soms slechts dat er op de juiste plaatsen meer tijd wordt uitgetrokken, zodat je als reiziger ook de kans hebt er eens op eigen gelegenheid op uit te gaan. Al met al willen wij meer aandacht en meer rust in onze reizen brengen. Wij gaan er van uit dat wie bij ons boekt én al eigen reiservaring heeft én een oprechte belangstelling voor het gebied waar de reis naar toe gaat.

 

De afgelopen jaren waren niet het meest gemakkelijke voor Battuta Reizen. De Arabische Lente was enerzijds een periode van hoop, maar in sommige landen meer nog van wanhoop. Onder dictatuur verscholen liggende spanningen kwamen naar buiten en leiden tot revoluties en burgeroorlogen. In sommige landen is het geweld geweken, en kan er weer hoopvol vooruit gekeken worden, andere blijven hangen in een situatie van gespannen vrede of zelfs voortdurende burgeroorlog. Dit betekent dat wij ons flink hebben moeten aanpassen, en accenten verleggen naar landen en regio's waar het rustig genoeg is om te reizen.


Battuta Reizen verlegt je grenzen

En we blijven graag onze grenzen verleggen, juist nu, en hopelijk ook die van onze reizigers. Daarom introceren wij keer op keer weer nieuwe reizen en bestemmingen.


Reizen met een gezicht

Met onze reizen met een gezicht geven we de beste reisbegeleiders van Nederland een nieuw podium. Zij nemen je mee naar hun favoriete bestemming, met programma's die aan hun eisen en kennis zijn aangepast. Reizen die andere reisorganisaties niet aandurven, of niet denken te kunnen verkopen. Wij denken dat dat wel kan, omdat deze reisleiders absolute meerwaarde geven aan deze reizen.

Het dwingt ons zelf bovendien telkens onze eigen grenzen te verleggen, en nieuwe reizen uit te werken. Het streven is ongeveer een nieuwe reis per maand op de markt te brengen. Deze reizen worden meestal eenmalig uitgevoerd, maar bij gebleken succes zijn ze natuurlijk wel voor herhaling vatbaar.


IBN Nieuwsbrief

Wil je van dit alles op de hoogte gehouden worden, meld je dan aan voor onze IBN Nieuwsbrief, via de link linksboven.


Fotoreizen

Sinds een paar jaar voeren we ook fotografiereizen uit naar Cuba, in samenwerking met Fotoworkshop.nl. En nu ook naar Tanzania. En met Peter Koudstaal organiseren we fotoreizen naar Beijing. Meer fotoreizen zitten in de planning.


Groepsreizen, individuele reizen en reizen op maat

Voor alle bestemmingen geldt dat we er bijzondere groepsreizen opzetten en aanbieden, maar het merendeel van wat wij uitvoeren blijven de individuele reizen die wij voor iedere klant op maat maken en uitwerken. Daarvoor kan je te allen tijde een offerte aanvragen.


Dank aan onze klanten

Wij zijn veel van onze klanten dank verschuldigd. Met de uitgebreide reiswensen die ze bij ons neerleggen, en die wij dan uitwerken naar de meest bijzondere reizen, leren wij iedere keer meer over onze bestemmingen. Niet zelden wordt een nieuwe groepsreis geboren uit een reis die wij op individuele basis voor een van onze klanten hebben uitgevoerd. En dat wij inmiddels een flink bestand hebben van vaste klanten die regelmatig bij ons terugkomen, beschouwen wij als het grootste compliment dat we kunnen krijgen!


Colofon

Webdesign: Ruth Albracht

Webredactie: Sander Lucassen

Fotografie: Sander Lucassen, Ruth Albracht, Johan Scholte Albers (Jemen), Michel Broekman (Centraal-Azië), Andy Scheurweg (Oost-Turkije, Iran), Marita  Groenestijn (Marokko), Iris Kaandorp (Marokko), Arnaud Wirschell (Armenië), Carolien van der Eerden (Libië), www.bevlogenbeelden.nl (Armenië), Jeroen Bakker (Egypte), Frank Janssens (Ethiopie), Daniel Dieraert (Ethiopië, Somaliland), Twan Gremmen (India), Judit Neurink (Iraaks Koerdistan), Myrtha Romboudts (Soedan), Kees Terlouw (Oost-Turkije en de Kaukasus), Rosalie van Deursen (Rwanda), Sibren Oosterhaven (India, Iran , Oman), Ellen Romeijn (Pakistan), Christina ter Braak (Turkmenistan), www.fotoworkshop.nl (Marokko, New York, Cuba, Tanzania), Edwin Trommelen (Siberië), Anna van der Heijden (Mongolië), Peter Koudstaal (Beijing) e.v.a.


Mochten er foto's van je op de website staan, terwijl we vergeten zijn je naam te vermelden, laat het ons dan even weten, dan corrigeren we dat meteen!


© Battuta Reizen, 2007-2018

http://eepurl.com/f0CTb
Meld je hier aan voor IBN
de nieuwsbrief van
Battuta Reizen!http://eepurl.com/f0CTbhttp://eepurl.com/f0CTbshapeimage_3_link_0
Over Ibn BattutaBattuta_Reizen_-_Over_Ibn_Battuta.htmlBattuta_Reizen_-_Over_Ibn_Battuta.htmlshapeimage_4_link_0
reizen met een gezicht
groepsreizenBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlshapeimage_5_link_0
individuele reizen
op maatBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlshapeimage_6_link_0
© Battuta Reizen 2007-2018Permanente

vroegboekkorting!


Battuta Reizen geeft groepsboekers die er op tijd bij zijn altijd een vroegboekkorting.


We geven korting als je de groepsreis minimaal 6 maanden voor vertrek boekt.


€ 50 p.p. bij reizen met een reissom tot

€ 2.500 en € 100 p.p. daarboven.


dat is mooi meegenomenNú boeken!


Gegarandeerd vertrek!Iran
met Alexander Reeuwijk
26 september 2018 | 15 dagen | € 2.645
nog plaats beschikbaar!


Algerije
met Ellen Romeijn
13 november 2018 | 18 dagen | €  3.395
nog plaats beschikbaar!

Battuta_Reizen_-_Groepsreis_Iran_-_Iran_met_Alexander_Reeuwijk.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Iran_-_Iran_met_Alexander_Reeuwijk.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Algerije_met_Ellen_Romeijn.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Algerije_met_Ellen_Romeijn.htmlshapeimage_9_link_0shapeimage_9_link_1shapeimage_9_link_2shapeimage_9_link_3


Nú boeken!


Nieuwe reizen met een gezicht!
...we werken momenteel aan:


met Sibren Oosterhaven
voorjaar 2019 
Oman en het andere Iran en een zomerreis naar Ladakh, India


met Judit Neurink:
in april/mei pakken we onze reizen naar Iraaks Koerdistan weer op.


met Ellen Romeijn:
juli 2019: Noord-Pakistan
november 2019: Zuid-Pakistan


met Edwin Trommelen:
zomer 2019
reprise van de reis langs de BAM-spoorlijn
reis langs de Goelags, deel 1


met Anna van der Heijden:
de reprise van de mooie  Mongoliereis die we ook in de zomer van 2018 uitvoerden


...en Saoedi-Arabië gaat zijn grenzen openen. Wie gaat er mee met een verkenningsreis? 
Info via deze link!mailto:info@battuta-reizen.nl?subject=Ja,%20ik%20ben%20geinteresserd%20om%20mee%20te%20gaan%20op%20de%20verkenningsreis%20naar%20Saoedi-Arabi%C3%AB!shapeimage_10_link_0


Nú boeken!


Bijna gegarandeerd vertrek!


Gujarat Festivalreis
met Sibren Oosterhaven
1 maart 2019 | 25 dagen | € 3.575
eerste deelnemers genoteerd
Battuta_Reizen_-_Groepsreis_India_-_Gujarat_met_Sibren_Oosterhaven.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_India_-_Gujarat_met_Sibren_Oosterhaven.htmlshapeimage_11_link_0shapeimage_11_link_1