Deze individuele rondreis is even simpel als boeiend. Je bezoekt in een korte tijd de vier Marokkaanse koningssteden: Rabat, Meknes, Fes en Marrakech. Na een korte verkenning van Rabat, de stad waar Koning Mohammed VI nu meestal woont, en van waaruit Marokko geregeerd wordt, rijd je in een paar uurtjes naar Meknes, de stad die gebouwd werd door Moulay Ismail, de founding father van de huidige dynastie, ruim driehonderd jaar geleden. 


Na het westerse en mondaine Rabat kom je hier in een echte Marokkaanse stad, met een rommelige medina, kleurrijk en druk. Een goede voorbereiding op wat Fes en Marrakech je uiteindelijk te bieden hebben. Fes is nog geheel ommuurd, en auto’s komen hier de stad niet in. Talrijke straatjes zitten nog vol met ambachtswerkplaatsen, waar eeuwenoude tradities hoog worden gehouden. Daartussendoor prachtige historische koranscholen, voor westerlingen gesloten moskeeën, en een grote leerlooierij, die je eraan herinnert hoe veel middeleeuwse steden ooit eens geroken moeten hebben.


Marrakech is de laatste jaren zeer in trek en in opkomst. De stad wordt steeds meer verfraaid, maar de sfeer blijft uniek. De souks zijn de grootste van Marokko, en hier komen ook veel Marokkanen elders uit het land eens per jaar naar toe. Ze kopen dan de kruiden waar Marrakech beroemd om is, en luisteren naar de fantastische verhalen die rondtrekkende verhalenvertellers avond in avond uit op het beroemde Djemma el Fna aan een rijgen.