Voor iedereen die zijn zomer in Nederland, of elders in Europa in het water heeft zien vallen, en toe is aan een verkwikkende warme nazomervakantie, hebben we speciaal deze nazomerreizen naar Marokko opgezet. Zeker tot half november is het goed toeven in Marokko, met heerlijk helder nazomerweer. We boeken op deze reizen kleinschalige, comfortabele, centraal gelegen riad- kasbahhotelletjes, die bijdragen aan een authentieke Marokko-ervaring. We hebben nu eens niet gekozen voor de kasbahroutes, het Atlasgebergte en de klassieke koningsteden, maar voor de relatief weinig bezochte Atlantische kust.


De 15-daagse reis begint in Casablanca. Vanuit Casablanca maak je een korte rit naar El Jadida, een rustig  historisch kuststadje, met een mooie medina, en een uitgestrekt strand.


Daarvandaan rijd je door naar een van die onontdekte pareltjes aan de Atlantische kust: El Oualidia. Een kleine baaitje, afgeschermd van de ruwe oceaan door rotsformaties waar de golven zich op murw beuken. Daarachter rustig water, een relaxed strand en kleinschalige restaurantjes en accommodaties. 


Bekender en zeker ook drukker bezocht is het van oorsprong Portugese Essaouira. Een heel gezellige medina, volop Marokkanse couleur locale, veel riadhotelletjes, lekkere visrestaurants en een prachtige van bastions voorziene vissershaven.


Sidi Ifni, is wederom een onontdekt pareltje: dit verstilde stadje verloochent zijn Spaanse achtergrond niet met zijn bijzondere architectuur. De rotskliffen en het ruime strand zijn spectaculair!


Daarna maak je een korte tour langs de weinig bereisde binnenlanden, met een verblijf in de mooie Ammelnvallei, nabij Tafraoute, en in een oude kasbah in het transitstadje Ouled Berhil, aan de voet van de Hoge Atlas.


De reis eindigt in het onvolprezen Marrakech, met zijn uitgetrekte medina, en vele musea, tuinen en paleizen. Je verblijft in een zeer vriendelijk klein riad vlak in de buurt van het Bahia-palies en op 10 minuten lopen van het beroemde Djemma el Fna.


Een relaxed reistempo en de nazomerzon zorgen voor een heerlijke korte break, waar je helemaal opgepiept van terugkomt!