Pakistan bezoeken we inmiddels ook al weer een paar jaar, al moeten we daar bij zeggen dat we ons daarbij vooral richten op de bergen ten noorden van Islamabad: de Hindukush en de Karakorum ranges. Hier is het prachtig reizen, en veilig ook. De lokale bevolking is blij met iedere westerling die zich hier waagt, omdat het de terugkeer naar betere tijden markeert. Vroeger kwamen er hier veel meer toeristen, het is niet voor niets een van de mooiste en meeste imposante bergregio's ter wereld!

Sinds kort nemen we ook het zuiden van Pakistan weer op in het programma, waar het niet draait om imposante natuur, maar om cultuur- en geschiedenisrijke steden in de deelstaten Sind en Punjab. Andere delen van Pakistan als Peshawar, Baluchistan en de kleine deelstaatjes langs de grens met Afghanistan zijn nog steeds off limits.

India is niet alleen een land, maar een continent. Groot! Het is de laatste toevoeging aan het assortiment van Battuta Reizen, al was het alleen maar omdat Ibn Battuta hier een groot deel van zijn leven heeft doorgebracht. We hebbem diverse lokale agenten in het land waardoor we goed lokale reizen kunnen organiseren en uitvoeren. het best thuis zijn we tot nu toe in de Indiase Himalaya, Kashmir en Ladakh, in Gujarat, in Madhya Pradesh, in Tamil Nadu en Kerala.