Het Midden-Oosten is het hartland van Battuta Reizen. Hier heeft Ibn Battuta uiteraard ook zijn meeste sporen liggen. Zo ook Battuta Reizen. helaas hebben we de afgelopen jaren natuurlijk veel minder landen kunnen bereizen, maar er blijft genoeg interessants over dat momenteel wel goed te bereizen is. Klassiekers zijn natuurlijk Libanon, Jordanië, Oman en Iran.

Dat laatste land kennen we uit en te na en is dan ook al sinds jaar en dag de topbestemming van Battuta Reizen. Wij organiseren hier klassieke rondreizen, maar wij kennen ook het minder bekende noordwesten en zuiden van het land goed, en maken daar bijzondere routes.

Turkije kan je natuurlijk op vele manieren bereizen, maar als je een mooie rondreis wilt maken, dan kennen wij de routes en de leuke plekken.

In Israël en Palestina maken we rondreizen op maat met vooral ook oog voor de Palestijnse gebieden. We hebben daar lokale partners met wie wij bijzondere zaken kunnen regelen.

Tot slot zijn we actief in Iraaks Koerdistan, als enige in Nederland nog steeds. Wij organiseren jaarlijks wel een groepsreis naar deze onbekende, maar zeker zeer interessante bestemming!