25

Praktische zakenVeelgegeven antwoorden op praktische vragen aan Battuta Reizen over groepsreizen,

individuele reizen, accomodaties, garantieregeling, vervoer, reisbegeleiding, vaccinaties en reisadviezen.

 


Hoe boek ik een groepsreis?


Hier vind je het boekingsformulier van Battuta Reizen voor groepsreizen.


Ben je niet handig met de computer dan bel je ons op, en sturen we per post een boekingsformulier naar je toe.

 

Hoe vraag ik een offerte aan voor een individuele reis op maat?


Hier vind je het offerteformulier van Battuta Reizen


Wij maken een eerste opzet, die, als we het over de invulling van het programma eens zijn, gevolgd wordt door een definitieve offerte. Als het akkoord is kan je tot boeking overgaan, zo niet, dan kan je er uiteraard zonder kosten van af zien.


Als je boekt vragen we je wel nog even het boekingsformulier individuele reizen in te vullen, zodat we al je gegevens compleet hebben. Op het formulier kan je ook nog aangeven of, en zo ja, welke verzekeringen je wilt afsluiten, en of je wilt deelnemen aan het CO2 compensatieprogramma van GreenSeat.


Hoe boek ik een individuele reis?


Hier vind je het boekingsformulier voor individuele reizen van Battuta Reizen


Individuele reizen zijn bij Battuta Reizen per definitie reizen op maat. Vóór je boekt krijg je altijd een offerte. Dat kan dus gaan om de prijs van een vlucht, een startpakket, of complete rondreis. Nadat je de offerte hebt ontvangen kan je deze omzetten in een boeking via het boekingsformulier voor individuele reizen. Een link naar deze pagina staat ook altijd in de offerte.


Garantieregeling
Als iedere andere reisorganisatie is Battuta Reizen wettelijk verplicht zijn klanten de garantie te bieden dat zij hun betaalde reisgeld kunnen terugontvangen in het geval de reisorganisatie in financieel onvermogen zou raken. Wij hebben deze garantie geregeld via de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (kortweg GGTO). Ten bate van de opbouw van dit fonds brengen wij onze klanten € 15 in rekening die zal worden afgedragen aan dit fonds. Zo bouwen wij in samenwerking met andere kleinschalige gespecialiseerde touroperators een fonds op dat de klant zijn garantie biedt. Voor meer informatie zie www.stichting-ggto.nl.


Wat voor accommodaties gebruikt Battuta Reizen?


Dat kan enorm variëren: sommige landen hebben een ontwikkelde toeristenindustrie, andere landen helemaal niet. Streven is om groepen te laten logeren in middenklasse hotels, waarbij in de keus sfeer, ligging en service de doorslag geven. Op veel reizen slaap je niet alleen in hotels, maar bijvoorbeeld ook in guesthouses, of zelfs homestays. Deze combineren vaak een lager niveau aan voorzieningen, met een hoger niveau van service en persoonlijk contact. Hotels en guesthouses boeken we in principe op basis van logies en ontbijt.


Er wordt ook veel gekampeerd op onze reizen, met name in de woestijn en in afgelegen berggebieden. In de reisbeschrijvingen is duidelijk aangegeven of er tenten meegaan, of dat je slaapt in de open lucht. Matjes worden altijd geregeld, een slaapzak neem je het best zelf mee. De maaltijden zijn op kampeerdagen in de regel opgenomen in de reissom.

 

Bij maatwerk reizen heb je uiteraard zélf het laatste woord over welke accommodatie er wordt gebruikt. Reis je liever op vier- of vijfsterren niveau? Prima: ook dan hebben we de beste keuze. Heb je een beperkt budget? Ook goed: door onze kennis weten we toch net díe hotelletjes te vinden, waar je je uitstekend thuis voelt.

 

Wat voor vervoer gebruikt Battuta Reizen?


Ook hier geldt dat dat enorm varieert. Afhankelijk van de grootte van de groep reis je in een minibus, of midibus. In een enkel geval wordt er door een agent ook voor kleine groepen als die van ons een grote touringcar in gezet. Dat heeft ook te maken met wat er beschikbaar is. Bussen hebben in principe altijd airconditioning, tenzij anders aangegeven.


Veel woestijnroutes en -reizen worden uitgevoerd met landcruisers en jeeps. In de reisbeschrijving is aangegeven hoeveel personen er maximaal per wagen meerijden, nooit meer dan vier passagiers per auto! In veel woestijnlanden zijn de landcruisers al enigszins op leeftijd (± 15 jaar of ouder), maar dit heeft alles te maken met het feit dat deze wagens hun verdienste hebben bewezen, en iedereen ze van binnen en buiten kent, en dus ook kan repareren, mocht dat nodig zijn. In Mongolië wordt meestal gereisd in oude Russische jeeps, die echter perfect onderhouden zijn, en buitengewoon geschikt voor het ruige terrein. Dat geldt ook voor Tadzjikistan. Maar als je meer comfort wilt kunnen we in deze landen ook moderne jeeps huren, die vaak wel duurder zijn ook.

 

Voor het overige vervoer (binnenlandse vluchten, boten en de benenwagen) verwijzen naar de reisbeschrijvingen en de offerte als het over een individuele reis gaat.


Bij individuele reizen geldt dat we in overleg met jou kiezen wat voor jou het meest geschikte vervoer is.

 

Hoe is de reisbegeleiding bij Battuta Reizen geregeld?


Battuta Reizen heeft een groot netwerk van freelance reisbegeleiders, die hun sporen in de loop der jaren bij meerdere reisorganisaties verdiend hebben. Hun taak is eerst en vooral de logistiek van de reis in goede banen te leiden. Daarnaast worden ze gedreven door een passie voor reizen, én een passie voor het land waar ze de reis begeleiden.


In een enkel geval zal het kunnen voorkomen dat een reisbegeleider een reis begeleidt in een land dat hij of zij nog niet, of niet goed kent. Wij zorgen dan dat zij evengoed goed beslagen ten ijs komen, en over de informatie beschikken om de reis tot een mooie ervaring te maken. In dit soort gevallen worden alleen de meest ervaren reisbegeleiders ingezet, en zullen wij de deelnemers daar ook tijdig van op de hoogte brengen.


In sommige landen is het ook verplicht een lokele gids mee te nemen. Die fungeert soms als silent guide, soms als een echte reisbegeleider. In de meeste gevallen is het een toegevoegde waarde, omdat zo’n gids je meer over de ins en outs van het leven in zijn land kan vertellen.


Battuta Reizen heeft uitstekende ervaringen met lokale gidsen. We kiezen er dan ook voor om reizen ook met weinig deelnemers (meestal 3-5 deelnemers) door te laten gaan onder leiding van zo'n lokale gids. De reizen worden echter standaard - meestal vanaf 6 deelnemers - met een Nederlandse reisbegeleider uitgevoerd.


Waar vind ik informatie over vaccinaties?


Voor vaccinaties is het altijd goed om eerst bij je huisarts of bij de lokale GG&GD langs te gaan. Op de websites www.lcr.nl vind je een algemeen vaccinatieadviezen voor alle landen in de wereld.


Reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken


Voor veel van onze bestemmingen vaak geen goed nieuws, maar het is belangrijk om deze reisadviezen in ieder geval goed te lezen: www.minbuza.nl. Wij houden regelmatig ook deze adviezen bij op onze reisadviezenpagina, klik hier om deze te bekijken, en combineren die met onze eigen informatie uit het land, van onze agent, en van reizigers die er recent geweest zijn. Zo kunnen we over het algemeen een duidelijk beeld schetsen over wat mogelijk is en wat niet. De uiteindelijke keuze om naar een bepaald land af te reizen is altijd een keuze van de klant zelf. Dat geldt ook voor de keuzen van de te bezoeken regio's binnen een land.

 
VisaBattuta_Reizen_-_Visa.htmlBattuta_Reizen_-_Visa.htmlshapeimage_2_link_0
VerzekeringenBattuta_Reizen_-_Reis-_en_annuleringsverzekeringen.htmlBattuta_Reizen_-_Reis-_en_annuleringsverzekeringen.htmlshapeimage_3_link_0
GreenseatBattuta_Reizen_-_Greenseat_CO2-compensatie.htmlBattuta_Reizen_-_Greenseat_CO2-compensatie.htmlshapeimage_4_link_0
ReisvoorwaardenBattuta_Reizen_-_Reisvoorwaarden.htmlBattuta_Reizen_-_Reisvoorwaarden.htmlshapeimage_5_link_0
ReisgarantieBattuta_Reizen_-_Reisgarantie_-_Garantiefonds_GGTO.htmlBattuta_Reizen_-_Reisgarantie_-_Garantiefonds_GGTO.htmlshapeimage_6_link_0
ReisadviezenBattuta_Reizen_-_Reisadviezen.htmlBattuta_Reizen_-_Reisadviezen.htmlshapeimage_7_link_0
Praktische zakenshapeimage_9_link_0
Boekingsfomulier groepsreisBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlshapeimage_10_link_0
Boekingsformulier individuele reisBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_individuele_reis.htmlBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_individuele_reis.htmlshapeimage_11_link_0
Offerte aanvragenBattuta_Reizen_-_Offerteformulier_individuele_reis.htmlBattuta_Reizen_-_Offerteformulier_individuele_reis.htmlshapeimage_12_link_0
http://eepurl.com/f0CTb
Meld je hier aan voor IBN
de nieuwsbrief van
Battuta Reizen!http://eepurl.com/f0CTbhttp://eepurl.com/f0CTbshapeimage_14_link_0
reizen met een gezicht
groepsreizenBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlshapeimage_15_link_0
individuele reizen
op maatBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlshapeimage_16_link_0
© Battuta Reizen 2007-2018Battuta_Reizen_-_Over_Battuta_Reizen.htmlPermanente

vroegboekkorting!


Battuta Reizen geeft groepsboekers die er op tijd bij zijn altijd een vroegboekkorting.


We geven korting als je de groepsreis minimaal 6 maanden voor vertrek boekt.


€ 50 p.p. bij reizen met een reissom tot

€ 2.500 en € 100 p.p. daarboven.


dat is mooi meegenomenNú boeken!


Gegarandeerd vertrek!Iran
met Alexander Reeuwijk
26 september 2018 | 15 dagen | € 2.645
nog plaats beschikbaar!


Algerije
met Ellen Romeijn
13 november 2018 | 18 dagen | €  3.395
nog plaats beschikbaar!

Battuta_Reizen_-_Groepsreis_Iran_-_Iran_met_Alexander_Reeuwijk.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Iran_-_Iran_met_Alexander_Reeuwijk.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Algerije_met_Ellen_Romeijn.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Algerije_met_Ellen_Romeijn.htmlshapeimage_19_link_0shapeimage_19_link_1shapeimage_19_link_2shapeimage_19_link_3


Nú boeken!


Nieuwe reizen met een gezicht!
...we werken momenteel aan:


met Sibren Oosterhaven
voorjaar 2019 
Oman en het andere Iran en een zomerreis naar Ladakh, India


met Judit Neurink:
in april/mei pakken we onze reizen naar Iraaks Koerdistan weer op.


met Ellen Romeijn:
juli 2019: Noord-Pakistan
november 2019: Zuid-Pakistan


met Edwin Trommelen:
zomer 2019
reprise van de reis langs de BAM-spoorlijn
reis langs de Goelags, deel 1


met Anna van der Heijden:
de reprise van de mooie  Mongoliereis die we ook in de zomer van 2018 uitvoerden


...en Saoedi-Arabië gaat zijn grenzen openen. Wie gaat er mee met een verkenningsreis? 
Info via deze link!mailto:info@battuta-reizen.nl?subject=Ja,%20ik%20ben%20geinteresserd%20om%20mee%20te%20gaan%20op%20de%20verkenningsreis%20naar%20Saoedi-Arabi%C3%AB!shapeimage_20_link_0


Nú boeken!


Bijna gegarandeerd vertrek!


Gujarat Festivalreis
met Sibren Oosterhaven
1 maart 2019 | 25 dagen | € 3.575
eerste deelnemers genoteerd
Battuta_Reizen_-_Groepsreis_India_-_Gujarat_met_Sibren_Oosterhaven.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_India_-_Gujarat_met_Sibren_Oosterhaven.htmlshapeimage_21_link_0shapeimage_21_link_1