Sommige van onze bestemmingen vereisen visa, andere weer niet. In de reisbeschrijvingen en in de offertes voor individuele reizen wordt duidelijk aangegeven wat de te volgen procedure is voor die betreffende reis.

Hoewel het niet verplicht is om de verzekeringen via ons af te sluiten, raden we dit wel aan. Omdat we goed op de hoogte zijn van de af te leggen reisroutes en ter plaatse beschikken over de medewerking van lokale agenten, zijn eventuele problemen makkelijker op te lossen wanneer de reisverzekering via ons is afgesloten. Een bijkomend voordeel is dat wanneer Battuta Reizen een reis onverhoopt moet annuleren, de kosten van de afgesloten reis- en/of annuleringsverzekeringen geheel terugbetaald worden.

Allianz Global Assistance Reisverzekering.

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht voor een ieder die via ons een reis boekt. Dat kan via je eigen verzekeraar, maar dus ook via ons bij Allianz Global Assistance. Allianz Global Assistance biedt kortlopende reisverzekeringen aan op drie niveau’s. De verschillen zitten daarnaast in de dekking van de reisbagage, en het eigen risico voor de medische kosten.

De premies bedragen voor werelddekking:

A € 2,00 p.p.p.d

B € 2,75 p.p.p.d

C € 3,50 p.p.p.d

En voor Europadekking (inclusief landen aan de Middellandse 

Zee zoals Marokko, Libië, Egypte, Libanon, Syrië en Turkije)

A  € 0,95 p.p.p.d

B  € 1,85 p.p.p.d

C  € 2,55 p.p.p.d

 De poliskosten bedragen € 4,50.

Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt de kosten van het onvrijwillig annuleren van de reis. De kosten van het annuleren zijn vermeld in onze reisvoorwaarden. Het is aan de verzekeringsmaatschappij om te beoordelen of je annuleert volgens hun voorwaarden annuleringsverzekering, en dus recht hebt op teruggave van de annuleringskosten. Overigens werkt de annuleringsverzekering ook nog na vertrek. Mocht je de reis noodgedwongen moeten afbreken, dan betaalt Allianz Global Assistance de niet genoten vakantiedagen terug bij de Standaard Annuleringsverzekering, en zelfs de gehele reissom bij de Dubbelzeker Annuleringsverzekering. Op die wijze stelt de Dubbelzeker Annuleringsverzekering je in staat om in principe de reis geheel opnieuw te maken.

De premie van de Standaard Annuleringsverzekering bedraagt 5,5% over de reissom (dit is inclusief de assurantiebelasting). De Dubbelzeker Annuleringsverzekering bedraagt  6% (inclusief assurantiebelasting) over de reissom.

De poliskosten bedragen € 4,50

De genoemde premies en poliskosten zijn exclusief 21% assurantiebelastingen. 

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Ook voor doorlopende (zaken)reis- en/of annuleringsverzekeringen kan je bij ons terecht. Een

doorlopende reis-en annuleringsverzekering kan bij een duurdere reis soms al goedkoper uitvallen dan een kortlopende verzekering. En dan zijn direct ook je andere uitstapjes naar het buitenland gedurende het gehele jaar verzekerd. Voor wie meer dan eens per jaar een reis boekt is een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering absoluut de voordeligste oplossing. 

Wil je dat we je voorrekenen wat het voordeligst is? Vraag dan een offerte aan via info@battuta-reizen.nl.

 Alarmcentrale

Allianz Global Assistance heeft zijn eigen alarmcentrale. Deze is uiteraard zeven dagen per week bereikbaar, 24 uur per dag. Mocht je hen onderweg moeten inschakelen, dan is het wel handig ook Battuta Reizen daarvan op de hoogte te (laten) stellen. Wij kunnen soms helpen bij het oplossen van mogelijke problemen.

Het nummer van de alarmcentrale is: +31-20-5 92 92 92

Tot slot: deelnemers die zich samen inschrijven op een reis raden we aan om een reisverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Bij een eventuele repatriëring van uw reisgenoot voorkomt u zo dat u als medereiziger (met een andere verzekering) geen toestemming krijgt om ook zonder kosten terug te keren. 

Een verzekering boeken is eenvoudig: kruis aan op het boekingsformulier wat je wilt, en wij zorgen dat het geregeld wordt!