Sommige van onze bestemmingen vereisen visa, andere weer niet. In de reisbeschrijvingen en in de offertes voor individuele reizen wordt duidelijk aangegeven wat de te volgen procedure is voor die betreffende reis.

Groepsreizen

Bij steeds meer landen is het tegenwoordig mogelijk om visa bij aankomst op de luchthaven te regelen. In de meeste van die gevallen bereidt de lokale agent van Battuta Reizen de komst van de groep voor. Daarom vragen we bij boeking een kopie van je paspoort bij te sluiten, zodat wij alvast je gegevens aan de agent kunnen doorgeven. In deze gevallen vind je geen visumkosten op je factuur, omdat je ter plekke op de luchthaven de betaling moet voldoen.

Toch zijn er nog steeds landen waarvoor je voor je reis al je visum moet regelen. Je kunt ervoor kiezen om dat zelf helemaal te regelen, of uit te besteden aan C & E Embassy Express, via Battuta Reizen. Je betaalt dan behalve de kosten van het visum zelf, ook € 40 bemiddelingskosten per visum, als de ambassade in Nederland is gevestigd, of € 60 als de ambassade in Brussel is gevestigd. Dit is goedkoper dan wanneer je het rechtstreeks bij hen regelt. Voor sommige landen worden hogere bemiddelingskosten gerekend. Wij zullen je die altijd vooraf melden. Ook voor snellere afhandeling en spoed gelden hogere tarieven.

Het voordeel van het via Battuta Reizen te laten lopen is dat wij dan mede alle termijnen in het oog houden.

Voor sommige landen zijn de visumprocedures zo ingewikkeld dat wij dringend aanraden om het via ons en C & E Embassy Express te regelen. Voor deze visa moeten eerst uitnodigingsbrieven worden geregeld bij de ministeries in het land van bestemming. Dat geeft zoveel rompslomp, dat het beter is als Battuta Reizen daar zelf toezicht op houdt. 

Individuele reizen 

Boek je een individuele reis naar landen met visumplicht dan regelt Battuta Reizen op dezelfde wijze als hierboven vermeld je visa. 

Als je het verkrijgen van visa uitbesteedt aan Battuta Reizen, dan ontvang je bij je factuur ook een uitleg van de visumprocedure, een visumvoucher voor C & E Embassy Express en de benodigde visumaanvraag-formulieren.