Sibren Oosterhaven is een reisbegeleider in hart en nieren, en sinds 2001 heeft hij veel reizen begeleid in het Midden-Oosten (Syrië, Libanon, Jordanië, Jemen, Iran en Oman), in Zuid-Azië (Pakistan, Nepal, Sri Lanka en India). India is zijn grootste specialiteit.

Sibren heeft India al vele malen bezocht en er vele reizen begeleid. Ieder jaar brengt hij in de wintermaanden wel een tijd door in India, en verkent alle hoeken en gaten. 

Je kunt er dus verzekerd van zijn dat de reisbegeleider er zin in heeft, en vol enthousiasme zijn liefde voor India met je zal delen!

Zelf zegt Sibren over deze reis:

“Deze erg afwissende reis voert ons door een totaal andere uithoek van India en door een schitterend deel van de Indiase Himalaya. We gaan eerst naar Kashmir, een gebied dat al zo anders voelt en soms meer neigt naar Centraal-Azië dan naar India. Kashmir staat bekend om de prachtige groene berglandschappen, schitterende verstilde meren rond Srinagar (waar we natuurlijk op een ‘houseboat’ overnachten) en we bezoeken hier ook een aantal vriendelijke, wat verderaf gelegen dorpjes in de bergen. 

Daarna verlaten we de Kashmir-vallei en gaan we hogerop naar een heel andere, erg speciale streek, Zanskar. Onderweg verandert het landschap van groen en lieflijk naar steeds hogere bergen, langs snelstromende rivieren, gletsjers en dan weer uitgestrekt hoogland. De bevolking van Zanskar is (net als Ladakh) voornamelijk boeddhistisch en in augustus is er in een klein dorp hier een prachtig kleurrijk tempelfestival. Van heinde en verre komen dorpelingen hier naar toe om het festival mee te maken, vaak in hun mooiste traditionele kleding. Omdat er nog niet zo veel toeristen naar Zanskar komen doet het nog erg puur aan (in tegenstelling tot sommige kloosterfestivals in Ladakh). Na het festival gaan we nog naar een uithoek van Zanskar waar we een prachtige wandeling maken naar een spectaculair gelegen klooster. 

Van Zanskar gaan we nog verder omhoog (via een nieuw aangelegde weg binnendoor) naar Ladakh. Deze streek leunt tegen Tibet aan en deelt daar dan ook veel kenmerken mee. Het landschap is hier ook weer spectaculair, voornamelijk droge kartelvormige bergpieken met vaak een erg kleurrijk gesteente. Hier bezoeken we bekende en minder bekende kloostercomplexen en paleizen rond de hoofdstad Leh. Daarna gaan we dieper Ladakh in en in de voetsporen van de vroegere handelskaravanen gaan we over de Khardung La pas (een van de hoogste ter wereld) naar de Nubra-vallei. Tot de 20e eeuw was deze vallei de enige handelsroute tussen India en Centraal-Azië. We gaan daar diep de vallei in tot de streek die tegen het Pakistaanse Baltistan aanligt met weer andere mensen en cultuur. 

Ga mee op deze prachtige afwisselende reis door een van de meest schitterende delen van Himalaya en maak het nu nog pure Zanskar mee. Voordat het te laat is!”