Fotoreis Marokko met Rob Turk

van www.foto-workshop.nl
Fotograaf Rob Turk nodigt je uit om met hem mee te gaan naar Marokko. Marokko is immers een van de meest fotogenieke landen die er zijn. Het licht in het najaar is er prachtig. En de onderwerpen zijn zeer  divers: steden, kunst en monumenten, mensen, landschappen en natuur.


We hebben voor Foto-workshop.nl een mooie korte reis opgezet, waarbij het programma grotendeels afgestemd is op fotografie, en er op alle plekken waar je komt ruim de tijd is om te fotograferen. Heldere uitleg en hulp gedurende de dag van Rob. In de avonduren komt de laptop erbij en worden de resultaten bekeken, beoordeeld, bewerkt en besproken.


Tijdens deze fotoreis komen de volgende zaken ruimschoots aan bod en de reis is geschikt voor de beginnende en gevorderde amateurfotograaf.


Techniek

*sluitertijden | bevriezen en weergeven van beweging

*diafragma | spelen met scherptediepte

*ISO

*witbalans | juiste kleurweergave of juist beïnvloeden van de kleuren

*semi-automatisch fotograferen

*manueel fotograferen

*werken met RAW

*creatief flitsen

*HDR

* onder- en overbelichting toepassen

*verschillende manieren van scherpstellen

*lichtmeting


Creativiteit

*compositie

*vlakverdeling en de gulden snede

*kleurgebruik en zwart/wit fotografie

*beeldstijlen


Op deze reis zwerf je door de oude medina van Marrakech, met zijn drukbevolkte markten, paleizen, en fijn bewerkte moskeeën. Je steekt via de imposante Tizi n’Tichkapas de Hoge Atlas over om via de met lemen kasbahs en palmoases omlijste Vallée du Dadès bij de spectaculaire Todrakloof terecht te komen. Daar maak je ook kennis met de uitgestrekte oase van Tinerhir.


Bij de Erg Chebbi, letterlijk de Kleine Woestijn, verblijf je in nomadententen in de hoge zandduinen, en gaat met Landrovers de omgeving verkennen en fotograferen.


De terugreis naar Marrakech wordt slechts onderbroken door een overnachting met zicht op ’s lands mooiste kasbahs, die van Aït Benhaddou. Niet voor niets zijn hier heel veel films opgenomen, waaronder de beroemde film Lawrence of Arabia.


Kortom: dit is een prachtige korte Marokkoreis, en met de hulp van Rob leer je ook nog eens heel veel over fotografie en over fotograferen. Je komt dus gegarandeerd met mooie foto’s thuis!Reissom Fotoreis Marokko met Rob Turk, 9 dagen:  € 1.695


Vertrekdatum: 7 november 2015


Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 10In verband met de fotografielessen kunnen er niet meer dan maximaal 10 deelnemers mee.


ReisprogrammaDag 1 Amsterdam – Marrakech


Dag 2 Marrakech


Dag 3 Marrakech - Todrakloof


Dag 4 Todrakloof


Dag 5 Todrakloof - Erg Chebbi


Dag 6 Erg Chebbi


Dag 7 Erg Chebbi - Aït Benhaddou


Dag 8 Aït Benhaddou - Marrakech


Dag 9 Marrakech - Amsterdam

Groepsreizenshapeimage_1_link_0
IndividueelBattuta_Reizen_-_Individuele_reizen_naar_Marokko.htmlBattuta_Reizen_-_Individuele_reizen_naar_Marokko.htmlshapeimage_2_link_0
Marokko Battuta_Reizen_-_Reizen_naar_Marokko.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_Marokko.htmlshapeimage_3_link_0
Foto'sBattuta_Reizen_-_Fotopagina_Marokko.htmlBattuta_Reizen_-_Fotopagina_Marokko.htmlshapeimage_4_link_0

Oktober 2013: Fotoreis met Rob Turk


"De reis was fantastisch, ik heb erg genoten. Tot in de puntjes geregeld, maar ik denk dat Edith daar een flinke vinger in de pap had. Dankzij haar buitengewone ervaring en kennis van Marokko  is het een erg leuke trip geworden. Haar manier van omgang met de mensen in Marokko is ontwapenend. Zij weet ook waar ze het over heeft.


Met vriendelijke groet" 


Yolanda"

Groepsreizen

© Battuta Reizen 2007-2014Battuta_Reizen_-_Over_Battuta_Reizen.html
BoekingsformulierBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlshapeimage_6_link_0