Visum

Sinds 15 juli 2014 is bij een verblijf van 15 dagen niet langer meer een visum vereist voor een 10-tal landen waaronder Nederland. Dit geldt vooralsnog tot 15 juli 2015 
en hopelijk wordt deze regeling verlengd. Zorg er in ieder geval voor dat je paspoort nog langer dan 6 maanden na afloop van de reis geldig is. 


Vaccinaties

Voor vaccinaties is het altijd goed om eerst bij je huisarts of bij de lokale GG&GD langs te gaan. Op de website www.lcr.nl vind je een algemeen vaccinatieadvies voor Kazachstan.


Accommodatie

Je overnacht bijna overal in goede centraal gelegen middenklasse hotels. In Aksu Dzabagly National Park, Basshi en aan het Kol Say meer slaap je in eenvoudiger guesthouses. Overigens zijn dit zeer sfeervolle plaatsen die juist erg aan de beleving van een reis bijdragen. 


Geld

In september 2014 ontving je 230 KZT (Kazachse tenge) voor één euro. Het best kan je een redelijk bedrag voor minimaal de helft in contante euro’s meenemen. Alleen in de grote steden kan je ook gemakkelijk pinnen, maar daar ben je niet zo veel deze reis. Een creditcard kan in noodgevallen altijd uitkomst bieden.


Fooien

In Kazachstan is het gebruikelijk om fooien te geven. Ook is het gebruikelijk fooien te geven aan het personeel in de hotels, evenals aan de chauffeurs die je door het land rijden. Als daar behoefte aan is kan de reisbegeleider een centrale fooienpot instellen in overleg met de groep.


Verzekeringen

Uiteraard kan je er zelf voor te zorgen dat je goed verzekerd op reis gaat. Eventueel kunnen wij voor je een reis- en/of annuleringsverzekering bij onze partner Allianz Global Assistance afsluiten.
 


Flexibiliteit

Zoals uit de beschrijving wel blijkt zijn de omstandigheden in deze regio soms nog primitief. Toerisme staat nog in de kinderschoenen, en de voorzieningen zijn nu eens goed, dan weer eenvoudig en op de lokale markt gericht. Wegen in de bergen kunnen na slecht weer ineens onbegaanbaar zijn. Dat zijn allemaal omstandigheden waar je weinig aan kunt doen, maar die je nopen je reisplannen helemaal om te gooien. Dat vergt enige flexibiliteit van de reiziger. Als je je er op instelt dat dingen soms niet gaan zoals ze gepland waren, of veel meer tijd kosten dan gedacht, maak je het tien keer makkelijker om te genieten van alle bijzondere ervaringen die je in Kazachstan kunt opdoen.
 


Klimaat

Het voor- en najaar zijn de beste periodes van het jaar om naar Kazachstan te reizen. De temperaturen in de steden en in de woestijnachtige gebieden zijn dan nog niet zo extreem hoog als in de zomer, en de nachten zijn aangenaam koel. Je moet echter ook niet te vroeg of te laat in het seizoen gaan, omdat het dan in de woestijngebieden nog koud en winters kan zijn. De zomer is uiteraard erg heet in een land als Kazachstan, met uitzondering van hoger in de bergen.


 Kleding 


Omdat je op deze reis met vooral warme temperaturen overdag als redelijk koele nachten te maken krijgt moet je daar met je kleding rekening mee houden. Zeker hoog in de bergen kan het soms koud zijn! In Kazachstan dragen mannen meestal geen korte broeken en dat raden wij ook onze reizigers aan. Denk ook aan goede schoenen om mee te wandelen. In verband met het paardrijden is het belangrijk een comfortabele loszittende lange broek bij je te hebben.


Bagage

Aan boord van het vliegtuig mag je afgezien van je handbagage maximaal 20 kilo inchecken. Wij verzoeken je echter om te proberen je bagage tot ongeveer 15 kilo te beperken, en in handzame tassen mee te nemen. Harde koffers zijn erg onhandig. Dit in verband met de beperkte ruimte voor bagage in de (mini)bussen. 


 


Elektriciteit

In Kazachstan kent men een voltage van 220. Voor wat betreft je foto en filmapparatuur moet je ervoor zorgen dat je een goede accu, of voldoende (oplaadbare) batterijen bij je hebt. Af en toe kom je twee tot vier dagen geen oplaadpunten tegen. Een adapter om je apparatuur in de auto op te laden via de elektrische aansteker is zeer aanbevolen. Voor de zekerheid raden we je bovendien aan een universele stekker mee te nemen.


 Telefoon en Internet    


In Kazachstan vindt je internetcafés, maar hoofdzakelijk in de steden. Als je naar Nederland wilt bellen doe je dat over het algemeen vanuit een hotel. Sommige Nederlandse mobiele telefoonmaatschappijen hebben met Kazachstan een zogenaamde ‘roaming’-overeenkomst, hetgeen betekent dat je, op een beperkt aantal plaatsen met je eigen mobiele telefoon zou kunnen bellen. We raden je aan om bij je eigen provider na te vragen wat de mogelijkheden en kosten zijn. Thuisblijvers kunnen altijd contact zoeken met de reizigers via de mobiele noodtelefoon van Battuta Reizen (06-48959088, alleen in gevallen van nood dus).


Fotografie

Deze landen zijn zeer fotogeniek, zowel qua natuur, architectuur als mensen. Met dat laatste vragen wij onze deelnemers terughoudend te zijn: als je mensen wilt fotograferen doe dat dan openlijk en vraag ze toestemming. Dit geldt in versterkte mate als je vrouwen wilt fotograferen.


 

Samenvatting Algemene Reisvoorwaarden Battuta Reizen


Voor de volledige Algemene Reisvoorwaarden van Battuta Reizen klik hier.


Annuleringsvoorwaarden Battuta Reizen 


Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:


 

Tot 56 dagen voor vertrek: 


25% van de reissom met een minimum van € 250,- per persoon


Van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 


50% van de reissom


 

Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 


75% van de reissomBij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: 


de volledige reissomBetalingsvoorwaarden Battuta Reizen


Bij boeking dient de reiziger 25% van de reissom aan te betalen, met een minimum van € 250,- per persoon. Het restbedrag moet twee weken voor vertrek bij ons binnen zijn.


In specifieke gevallen kan om een hogere aanbetaling gevraagd worden, namelijk wanneer de ticketkosten hoger zijn dan 25% van de reissom. Steeds vaker moeten tickets direct betaald en geprint worden. Het exacte bedrag van de aanbetaling staat altijd op de factuur vermeld.


Op alle facturen wordt € 15 administratiekosten in rekening gebracht.


Als iedere andere reisorganisatie is Battuta Reizen wettelijk verplicht zijn klanten de garantie te bieden dat zij hun betaalde reisgeld kunnen terugontvangen in het geval de reisorganisatie in financieel onvermogen zou raken. Wij hebben deze garantie geregeld via het Garantiefonds GGTO. Ten bate van de opbouw van dit fonds brengen wij onze klanten € 15 in rekening die zal worden afgedragen aan dit fonds. Zo bouwen wij in samenwerking met andere kleinschalige gespecialiseerde touroperators een fonds op dat de klant zijn garantie biedt. Voor meer informatie zie www.stichting-ggto.nl.


Prijzen 2019


Een groot deel van de inkoop, de landarrangementen, maar bijvoorbeeld ook de luchthavenbelastingen, wordt in Amerikaanse dollars berekend. Gezien het economisch klimaat is het moeilijk in te schatten hoe deze koers zich in 2016 zal ontwikkelen. Battuta Reizen behoudt zich het recht voor gepubliceerde prijzen aan te passen als koerswijzigingen daar aanleiding toe geven. Dit zal altijd expliciet vermeld worden.


Tot slot

Battuta Reizen doet naar eer en geweten zijn best zijn reizen zo goed mogelijk te organiseren. Veel van de reizen hebben echter een avontuurlijk karakter, of gaan door landen waar toerisme nog in zijn kinderschoenen staat. In weer andere gebieden, zoals in bergen, kan het weer soms roet in het eten gooien. Een enkele keer kan door politieke omstandigheden een bepaald gebied of stad bereikt worden. De reisbegeleider is de aangewezen persoon om optredende problemen in overleg met de groep op te lossen. Gebeurt dit niet naar tevredenheid, dan dient de reiziger dat in eerste instantie aan de reisbegeleider kenbaar te maken. Aan het eind van de reis ontvangen de deelnemers een e-mail, waarin gevraagd zal worden wat men van de reis heeft gevonden. Problemen die niet naar tevredenheid zijn opgelost dienen binnen twee weken na terugkeer schriftelijk bij Battuta Reizen kenbaar gemaakt te worden.


Mocht je nog vragen hebben over deze reis, neem dan contact op via info@battuta-reizen.nl.

​​