Visum

Het visum voor Libanon kost bij aankomst op de luchthaven momenteel 15 USD, die je dus ter plekke ook voldoet. Graag gepast in biljetgeld mee te nemen (mag ook in euro’s, maar dan rekent men een koers van 1 op 1). Onze agent bereidt de visa ter plekke voor. Daartoe vragen we bij het boekingsformulier ook een kopie van je paspoort bij te voegen, zodat wij de paspoortgegevens aan hem kunnen doorgeven.

Je paspoort dient tot minimaal zes maanden na je verblijf in Libanon geldig te zijn. Bovendien mag er geen spoor van een bezoek aan Israël in te bekennen zijn.

Vaccinaties

Voor vaccinaties is het altijd goed om eerst bij je huisarts of bij de lokale GG&GD langs te gaan. Op de website www.lcr.nl vind je een algemeen vaccinatieadvies voor Libanon.

Accommodatie

Deze reis verblijf je in middenklasse hotels. In Libanon zijn de hotels over het algemeen goed en centraal gelegen. Wij doen ons uiterste best om binnen de marge van een redelijke prijs zo’n goed mogelijke accommodatie te vinden.

Geld

In december 2014 ontving je 1878 LBP (= Libanese pond) voor één euro.

Deze reis adviseren wij ongeveer een bedrag van € 300 p.p. We raden je aan de helft in contante euro’s mee te nemen. In de grote steden kan je gemakkelijk euro’s wisselen, maar in de meeste plaatsen kan je tegenwoordig ook gewoon lokale valuta uit de muur pinnen. Een creditcard kan je wel meenemen, maar je kunt er alleen iets mee in duurdere hotels en winkels. Als back-up echter kan het echter handig zijn.

Fooien

Zoals in veel andere Arabische landen is het in Libanon gebruikelijk fooien te geven. Hotelpersoneel en de chauffeurs van de bussen dienen zeker een fooi te krijgen. Als daar behoefte aan is kan de reisbegeleider een centrale fooienpot instellen in overleg met de groep.

Verzekeringen

Uiteraard kan je er zelf voor te zorgen dat je goed verzekerd op reis gaat. Eventueel kunnen wij voor je een reis- en/of annuleringsverzekering bij onze partner Mondial Assistance afsluiten.

Flexibiliteit

Wegen in de bergen kunnen na slecht weer ineens onbegaanbaar zijn. Politieke onrust of demonstraties leiden ertoe dat de politie ineens toeristen weghoudt van bepaalde plaatsen. Dat zijn allemaal omstandigheden waar je weinig aan kunt doen, maar die je nopen je reisplannen helemaal om te gooien. Dat vergt enige flexibiliteit van de reiziger. Als je je er op instelt dat dingen soms niet gaan zoals ze gepland waren, of veel meer tijd kosten dan gedacht, maak je het tien keer makkelijker om te genieten van alle bijzondere ervaringen die je in  Libanon kunt opdoen.

Klimaat

Reizen naar Libanon zijn gedurende het hele jaar mogelijk. Het voor- en najaar zijn aangename periodes. In de zomer kan het in het binnenland van Libanon (de Bekaavallei) behoorlijk warm worden, maar zowel aan de kust als in de bergen is het uiterst aangenaam. De winters in Libanon brengen altijd aangename dagen met zich mee, maar een enkele keer kan het koud zijn, zeker in de avonden. In de bergen kan het koud zijn, en soms met veel sneeuw. In oktober hoef je daar echter nog niet bang voor te zijn.

Kleding

Omdat je op deze reis met zowel warm als redelijk koel weer te maken krijgt moet je daar met je kleding rekening mee houden. Libanon is een van de meest moderne Arabische landen, en hier hoef je je dus niet al te veel aan te passen qua kleding. In de Bekaavallei en in het zuiden is men een stuk conservatiever, en daar kan je rekening mee houden door wijdere, gedekte kleding te dragen. Denk ook aan goede schoenen om mee te wandelen.

Bagage

Aan boord van het vliegtuig mag je afgezien van je handbagage maximaal 20 kilo inchecken. Wij verzoeken je echter om te proberen je bagage tot maximaal 15 kilo te beperken, en in handzame tassen mee te nemen. Harde koffers zijn erg onhandig. Dit in verband met de beperkte ruimte voor bagage in de (mini)bussen.

Elektriciteit

In Libanon kent men een voltage van 220. Wel raden we je aan een universele adapter mee te nemen, vanwege het feit dat er soms andere stopcontacten zijn. Voor wat betreft je foto en filmapparatuur moet je er rekening mee houden dat je soms een dag geen stopcontact tot je beschikking hebt. Zorg dus voor een goede accu, of voldoende (oplaadbare) batterijen.

Telefoon en internet    

In Libanon, en zeker in Beiroet, vind je volop internet cafés. Als je naar Nederland wilt bellen doe je dat over het algemeen vanuit en hotel. Sommige Nederlandse mobiele telefoonmaatschappijen hebben met Libanon een zogenaamde ‘roaming’-overeenkomst, hetgeen betekent dat je, ook weer op een beperkt aantal plaatsen met je eigen mobiele telefoon zou kunnen bellen. We raden je aan om bij je eigen provider na te vragen wat de mogelijkheden en kosten zijn. Thuisblijvers kunnen altijd contact zoeken met de reizigers via de mobiele noodtelefoon van Battuta Reizen (06-48959088, alleen in gevallen van nood dus).

Fotografie

Deze landen zijn zeer fotogeniek, zowel qua natuur, architectuur als mensen. Met dat laatste vragen wij onze deelnemers terughoudend te zijn: als je mensen wilt fotograferen doe dat dan openlijk en vraag ze toestemming. Dit geldt in versterkte mate als je vrouwen wilt fotograferen.


 

Samenvatting Algemene Reisvoorwaarden Battuta Reizen


Voor de volledige Algemene Reisvoorwaarden van Battuta Reizen klik hier.


Annuleringsvoorwaarden Battuta Reizen 


Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:


 

Tot 56 dagen voor vertrek: 


25% van de reissom met een minimum van € 250,- per persoon


Van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 


50% van de reissom


 

Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 


75% van de reissomBij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: 


de volledige reissomBetalingsvoorwaarden Battuta Reizen


Bij boeking dient de reiziger 25% van de reissom aan te betalen, met een minimum van € 250,- per persoon. Het restbedrag moet twee weken voor vertrek bij ons binnen zijn.


In specifieke gevallen kan om een hogere aanbetaling gevraagd worden, namelijk wanneer de ticketkosten hoger zijn dan 25% van de reissom. Steeds vaker moeten tickets direct betaald en geprint worden. Het exacte bedrag van de aanbetaling staat altijd op de factuur vermeld.


Op alle facturen wordt € 15 administratiekosten in rekening gebracht.


Als iedere andere reisorganisatie is Battuta Reizen wettelijk verplicht zijn klanten de garantie te bieden dat zij hun betaalde reisgeld kunnen terugontvangen in het geval de reisorganisatie in financieel onvermogen zou raken. Wij hebben deze garantie geregeld via het Garantiefonds GGTO. Ten bate van de opbouw van dit fonds brengen wij onze klanten € 15 in rekening die zal worden afgedragen aan dit fonds. Zo bouwen wij in samenwerking met andere kleinschalige gespecialiseerde touroperators een fonds op dat de klant zijn garantie biedt. Voor meer informatie zie www.stichting-ggto.nl.


Prijzen 2019


Een groot deel van de inkoop, de landarrangementen, maar bijvoorbeeld ook de luchthavenbelastingen, wordt in Amerikaanse dollars berekend. Gezien het economisch klimaat is het moeilijk in te schatten hoe deze koers zich in 2016 zal ontwikkelen. Battuta Reizen behoudt zich het recht voor gepubliceerde prijzen aan te passen als koerswijzigingen daar aanleiding toe geven. Dit zal altijd expliciet vermeld worden.


Tot slot


Battuta Reizen doet naar eer en geweten zijn best zijn reizen zo goed mogelijk te organiseren. Veel van de reizen hebben echter een avontuurlijk karakter, of gaan door landen waar toerisme nog in zijn kinderschoenen staat. In weer andere gebieden, zoals in bergen, kan het weer soms roet in het eten gooien. Een enkele keer kan door politieke omstandigheden een bepaald gebied of stad bereikt worden. De reisbegeleider is de aangewezen persoon om optredende problemen in overleg met de groep op te lossen. Gebeurt dit niet naar tevredenheid, dan dient de reiziger dat in eerste instantie aan de reisbegeleider kenbaar te maken. Aan het eind van de reis ontvangen de deelnemers een e-mail, waarin gevraagd zal worden wat men van de reis heeft gevonden. Problemen die niet naar tevredenheid zijn opgelost dienen binnen twee weken na terugkeer schriftelijk bij Battuta Reizen kenbaar gemaakt te worden.


 

Mocht je nog vragen hebben over deze reis, neem dan contact op via info@battuta-reizen.nl.

​​