Beiroet is een stad met de voeten in twee werelden. Enerzijds het westen, want als havenstad aan de Middellandse Zee heeft Beiroet een sterke binding met Europa, en anderzijds het oosten, want het is een grotendeels Islamitische stad, en een gewilde vakantiebestemming voor rijke Arabieren uit de Golf. En die komen nu juist weer vanwege het liberale karakter van Beiroet. Hier hoef je immers niet al te stiekem te doen, als je eens een avond wilt doorzakken in een van de vele clubs of discotheken. Voor de westerse toerist is er veel te zien. Neem het Nationaal Museum, dat na de burgeroorlog helemaal herbouwd is, prachtig, en waarvan de schatten overleefd hebben doordat ze door het personeel in beton gegoten waren.

Ook kan je mooie dagtrips maken naar alle uithoeken van het kleine Libanon. De fraai aan de kust gelegen opgravingen van Byblos, waar je laag na laag de geschiedenis kunt aflezen; de zuidelijke steden Sidon en Tyr, waar je sporen vindt van de Phoeniciërs, Grieken, Romeinen, kruisvaarders en wat dies meer zij; of Baalbek, gelegen in Hezbollah-territorium, maar bijna altijd gewoon te bezoeken, met zijn immense Jupitertempel.

En ’s avonds eet je weer gewoon in een van de mooie en vaak luxe restaurants, zoals je er zo veel in de stad vindt. De Libanese keuken is immers beroemd, en de Libanese wijnen zijn uitstekend.

Beiroet leent zich dan ook uitstekend voor een korte stedentrip. Een stedentrip bestaat uit de transfers bij aankomst en vertrek, en vier hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt.

Als je wilt boeken we er uiteraard ook de beste vlucht voor je bij!

Je visum voor Libanon verkrijg je op de luchthaven bij aankomst.