Visum

Marokko heeft geen visumplicht voor Nederlanders. Wel dient je paspoort tot minimaal zes maanden na je verblijf in Marokko geldig te zijn. 


Vaccinaties

Voor vaccinaties is het altijd goed om eerst bij je huisarts of bij de lokale GG&GD langs te gaan. Op de website www.lcr.nl vind je een algemeen vaccinatieadvies voor Marokko.


 Geld

In september 2014 ontving je 11 MAD (= Marokkaanse dirham) voor één euro. Alleen in de grote steden kan je ook gemakkelijk pinnen. Een creditcard kan in Marokko zeker handig zijn, in veel hotels, restaurants en winkels kan je ermee betalen.


Fooien

In Marokko is het gebruikelijk om fooien te geven. In restaurants geef je ongeveer vijf tot tien procent fooi. Ook in hotels is het gebruikelijk fooien te geven, evenals de chauffeurs die je door het land rijden. 

Verzekeringen

Uiteraard kan je er zelf voor zorgen dat je goed verzekerd op reis gaat. Eventueel kunnen wij voor je een reis- en/of annuleringsverzekering bij onze partner Mondial Assistance afsluiten.


Flexibiliteit

Marokko is een behoorlijk ontwikkeld land, langzamerhand ook qua infrastructuur voor het toerisme. Dat blijkt al uit het bestaan van riadhotels en grote resort-achtige hotels. Van de andere kant is het echter ook een land met veel armoede, wat soms leidt tot bedelarij, met een soms onberekenbaar klimaat, vooral in de bergen, en andere gewoontes dan je gewend bent. Dit betekent dat je je flexibel moet opstellen, en soms dingen moet accepteren, die je thuis niet zou accepteren. Als je je dit van tevoren terdege realiseert, staat niets meer een mooie reiservaring in de weg.


Klimaat

Marokko is een land met zeer diverse landschappen, en dus ook met diverse microklimaten. Deze reis blijft deels aan de zuidoost kant van de Hoge Atlas, wat betekent dat het klimaat een echt landklimaat is, met hete droge zomers, en nog altijd warme, maar droge winters. In de woestijn zijn de nachten zomers zwoel, maar in het voorjaar, najaar en winter behoorlijk koud.


In de bergen kan het in de winter behoorlijk koud zijn, en soms is het daar regenachtig, voornamelijk in het voorjaar. Sneeuw komt voor hoog in de bergen, maar kan er in de winter ook korte periodes voor zorgen dat bergpassen worden afgesloten. De zomer en het najaar in de bergen zijn over het algemeen het droogst. Tijdens de trekking moet je wel zeker rekening houden met koele tot koude nachten.


Kleding 


Omdat je op deze reis met zowel warme temperaturen overdag als redelijk koele avonden en koude nachten te maken krijgt moet je daar met je kleding rekening mee houden. In Marokko dragen mannen meestal geen korte broeken en dat raden wij ook onze reizigers aan. Marokko is over het algemeen een gematigd islamitisch land, wat voor vrouwen wel een factor is om rekening me te houden. Gedekte wijde kleding is aanbevolen. Hoofddoeken zijn in Marokko zeker niet verplicht, maar het is wel handig om er een bij je te hebben, al was het maar voor die enkele moskee die je kunt bezoeken. In de steden van Marokko kom je zowel heel traditioneel geklede vrouwen tegen, als heel moderne geklede meiden. Denk ook aan goede schoenen om mee te wandelen.


Bagage

Aan boord van het vliegtuig mag je afgezien van je handbagage maximaal 20 kilo inchecken. Wij verzoeken je echter om te proberen je bagage tot ongeveer 15 kilo te beperken, en in handzame tassen mee te nemen. Harde koffers zijn erg onhandig. Dit in verband met de beperkte ruimte voor bagage in de jeeps en de (mini)bussen. Een slaapzak voor de kampeernachten is aanbevolen om mee te nemen.


Elektriciteit

In Marokko kent men een voltage van 220. Voor wat betreft je foto en filmapparatuur moet je ervoor zorgen dat je een goede accu, of voldoende (oplaadbare) batterijen bij je hebt. Af en toe kom je twee tot vier dagen geen oplaadpunten tegen.


Telefoon en Internet    


In Marokko vind je op veel plaatsen Internetcafés, maar alleen in de steden. Als je naar Nederland wilt bellen doe je dat over het algemeen vanuit een hotel. Sommige Nederlandse mobiele telefoonmaatschappijen hebben met Marokko een zogenaamde ‘roaming’-overeenkomst, hetgeen betekent dat je, op een beperkt aantal plaatsen met je eigen mobiele telefoon zou kunnen bellen. We raden je aan om bij je eigen provider na te vragen wat de mogelijkheden en kosten zijn. Thuisblijvers kunnen altijd contact zoeken met de reizigers via de mobiele noodtelefoon van Battuta Reizen (06-48959088, alleen in gevallen van nood dus).

Fotografie

Deze landen zijn zeer fotogeniek, zowel qua natuur, architectuur als mensen. Met dat laatste vragen wij onze deelnemers terughoudend te zijn: als je mensen wilt fotograferen doe dat dan openlijk en vraag ze toestemming. Dit geldt in versterkte mate als je vrouwen wilt fotograferen.


Samenvatting Algemene Reisvoorwaarden Battuta Reizen


Voor de volledige Algemene Reisvoorwaarden van Battuta Reizen klik hier.


Annuleringsvoorwaarden Battuta Reizen 


Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:


 

Tot 56 dagen voor vertrek: 


25% van de reissom met een minimum van € 250,- per persoon


Van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 


50% van de reissom


 

Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 


75% van de reissomBij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: 


de volledige reissomBetalingsvoorwaarden Battuta Reizen


Bij boeking dient de reiziger 25% van de reissom aan te betalen, met een minimum van € 250,- per persoon. Het restbedrag moet twee weken voor vertrek bij ons binnen zijn.


In specifieke gevallen kan om een hogere aanbetaling gevraagd worden, namelijk wanneer de ticketkosten hoger zijn dan 25% van de reissom. Steeds vaker moeten tickets direct betaald en geprint worden. Het exacte bedrag van de aanbetaling staat altijd op de factuur vermeld.


Op alle facturen wordt € 15 administratiekosten in rekening gebracht.


Als iedere andere reisorganisatie is Battuta Reizen wettelijk verplicht zijn klanten de garantie te bieden dat zij hun betaalde reisgeld kunnen terugontvangen in het geval de reisorganisatie in financieel onvermogen zou raken. Wij hebben deze garantie geregeld via het Garantiefonds GGTO. Ten bate van de opbouw van dit fonds brengen wij onze klanten € 15 in rekening die zal worden afgedragen aan dit fonds. Zo bouwen wij in samenwerking met andere kleinschalige gespecialiseerde touroperators een fonds op dat de klant zijn garantie biedt. Voor meer informatie zie www.stichting-ggto.nl.


Prijzen 2019


Een groot deel van de inkoop, de landarrangementen, maar bijvoorbeeld ook de luchthavenbelastingen, wordt in Amerikaanse dollars berekend. Gezien het economisch klimaat is het moeilijk in te schatten hoe deze koers zich in 2016 zal ontwikkelen. Battuta Reizen behoudt zich het recht voor gepubliceerde prijzen aan te passen als koerswijzigingen daar aanleiding toe geven. Dit zal altijd expliciet vermeld worden.


Tot slot


Battuta Reizen doet naar eer en geweten zijn best zijn reizen zo goed mogelijk te organiseren. Veel van de reizen hebben echter een avontuurlijk karakter, of gaan door landen waar toerisme nog in zijn kinderschoenen staat. In weer andere gebieden, zoals in bergen, kan het weer soms roet in het eten gooien. Een enkele keer kan door politieke omstandigheden een bepaald gebied of stad bereikt worden. De reisbegeleider is de aangewezen persoon om optredende problemen in overleg met de groep op te lossen. Gebeurt dit niet naar tevredenheid, dan dient de reiziger dat in eerste instantie aan de reisbegeleider kenbaar te maken. Aan het eind van de reis ontvangen de deelnemers een e-mail, waarin gevraagd zal worden wat men van de reis heeft gevonden. Problemen die niet naar tevredenheid zijn opgelost dienen binnen twee weken na terugkeer schriftelijk bij Battuta Reizen kenbaar gemaakt te worden.


 

Mocht je nog vragen hebben over deze reis, neem dan contact op via info@battuta-reizen.nl.