Sibren Oosterhaven is een reisbegeleider in hart en nieren, en sinds 2001 heeft hij veel reizen begeleid in het Midden-Oosten (Syrië, Libanon, Jordanië, Jemen, Iran en Oman), in Zuid-Azië (Pakistan, Nepal, Sri Lanka en India). Naast India is het Midden-Oosten dan ook zijn specialiteit. Omdat hij zoveel landen en regio's uitgebreid bezocht heeft is hij de ideale reisbegeleider voor Iran.

Sibren heeft Iran al vele malen bezocht en er vele reizen begeleid. Toch houdt Iran ook voor hem nog geheimen die nog onthuld moeten worden. Dat is het andere Iran, het Iran buiten de geijkte routes.  Hier toont Iran  zich van haar multiculturele kant ook.

Voor Battuta Reizen begeleidde Sibren al eerder een groep buiten de gebaande paden reisde. In die reis bezocht hij het noordwesten, in combinatie met Khuzestan, dat ook in deze reis zit. Het nieuwe voor Sibren zit hem dus vooral in het stuk langs de Perzische Golf, iets dat Battuta Reizen wel al vaker organiseerde voor zijn individuele klanten.

Je kunt er dus verzekerd van zijn dat de reisbegeleider er zin in heeft, en vol enthousiasme zijn liefde voor Iran met je zal delen!

Zelf zegt Sibren over deze reis:

"De prachtige landschappen van Iran blijven in veel reizen onderbelicht. Deze reis naar het meer zuidelijke deel van Iran heeft daar wel oog voor. Het relatief onbekende eiland Qeshm, de kusten van de Perzische Golf en de Straat van Hormoez, het bergland om Shiraz en de Dasht-e Lut woestijn brengen een fascinerende diversiteit aan landschappen.

Cultuur zal zeker niet ontbreken. In de provincie Khuzestan bezoeken we de Mesopotamische oudheden van Susa en Shushtar, ook zelden bezocht. In het diepe zuiden bezoeken we de kleurrijke markt van Minab, de citadels van Bam en Rayen en het Sufi-heiligdom in Mahan.

We ontmoeten de bewoners van de kuststreken die nu niet eens Iraans, maar meer Arabisch, Afrikaans en Aziatisch zijn. Dit deel van het land is ver weg van de toeristen en hier gaan we nog echt op ontdekkingstocht door een heel onbekende regio.

Ik nodig jullie graag uit om deze ontdekkingstocht met mij mee te maken!"