Vlucht


zondag 28 juli                 SU 2695    Amsterdam - Moskou             18.10 - 22.20


maandag 29 juli              SU 1482    Moskou - Krasnojarsk             01.05 - 09.25    


zondag 18 augustus        SU 1713    Chabarovsk - Moskou             13.50 - 14.35


zondag 18 augustus        SU 3204    Moskou - Amsterdam             17.05 - 19.30


Dit vluchtschema is onder voorbehoud


Visum

Het visum voor Rusland kost € 35. Je betaalt deze € 35 aan ons per factuur, vermeerderd met € 30 bemiddelingskosten voor de visumbemiddeling. Onze agent bereidt de visa voor en verzorgd de vereiste uitnodigingsbrieven. Daartoe vragen we bij het boekingsformulier ook een kopie van je paspoort bij te voegen, zodat wij de paspoortgegevens aan hem kunnen doorgeven. Gezien de ingewikkelde procedure van de Russische visa is het verplicht om de visa via Battuta Reizen te regelen. Je ben dan ook een paar weken je paspoort kwijt (de Russische ambassade houdt ze sowieso al twee weken vast).


Je paspoort dient tot minimaal zes maanden na je verblijf in Rusland geldig te zijn.


De kosten voor het transitvisum Wit-Rusland (trein Vilnius - St.Petersburg) zijn nog onbekend, maar zullen we tijdig achterhalen.


Vaccinaties


Voor vaccinaties is het altijd goed om eerst bij je huisarts of bij de lokale GG&GD langs te gaan. Op de website www.lcr.nl vind je een algemeen vaccinatieadvies voor Rusland.


Vervoer


Deze reis wordt er gebruik gemaakt van de trein, van Krasnojarsk naar Chabarovsk. Daar waar we uitstappen hebben we waar nodig een (mini)bus tot onze beschikking om de geplande uitstapjes te maken.


De treinen worden geboekt op basis van tweede klasse. Zitplaatsen als we een dagtrein hebben, couchettes als we een nachttrein hebben (5 nachten). Je slaapt dan in een 4-persoonscoupé. In principe met reisgenoten, maar eventueel ook met andere reizigers als dat getalsmatig zo uitkomt.


Er bestaan in deze treinen geen eerste klasse slaapcoupés. Wil je gegarandeerd een eigen coupé, dan dien je vier plaatsen te boeken voor de treinen. Als je dat als koppel doet, met zijn tweeën dus in een 4-persoonscoupé, dan bedraagt de toeslag daarvoor € 475 p.p.


Accommodatie


Je overnacht in goede middenklasse hotels in de steden, die vooral ook centraal liggen. In de steden willen graag midden in de actie zitten, maar wel zo dat een goede nachtrust gegarandeerd is. Ze zijn niet gekozen op luxe, maar op comfort, ligging, service en sfeer. Als je gewoon op indeling boekt deel je in de hotels een kamer met een andere reiziger van dezelfde sekse. Als je daarvoor kiest kunnen we ook een eenpersoonskamer garanderen. De eenpersoonstoeslag die je daarvoor betaalt is € 500. 


Voor de 5 overnachtingen in de trein, zie vervoer. Er wordt altijd voor schoon beddengoed gezorgd. Verder is er meestal een restauratiewagen aanwezig. We checken vooraf met de lokale agenten waar dat eventueel niet het geval is, zodat je in overleg met Edwin tijdig 'maatregelen' kunt nemen. 


Geld


In januari 2019 ontving je 78 RUB (= Russische roebel) voor één euro.  


Als zakgeld voor deze reis adviseren wij ongeveer een bedrag van € 500 p.p. Het best kan je dit in contante euro’s of US-dollars meenemen. In de grote steden kan je echter ook gewoon geld pinnen in lokale valuta. Creditcards kunnen handig zijn voor grotere uitgaven, en als back-up.


Fooien


In Rusland gelden de Europese regels met betrekking tot fooien. In restaurants is het dus gebruikelijk rekeningen met 5-10% omhoog af te ronden. Ook hotelpersoneel en de chauffeurs verwachten een fooi. Gezien het zware werk dat de chauffeurs voor de groep verrichten is een goede fooi op zijn plaats. Mocht daar behoefte aan zijn dan kan er in overleg met de reisbegeleider een centrale fooienpot worden ingesteld.


Verzekeringen


Uiteraard ben je als deelnemer verplicht er zelf voor te zorgen dat je goed verzekerd op reis gaat. Eventueel kunnen wij voor je een reis- en/of annuleringsverzekering bij onze partner Allianz Global Assistance afsluiten.


Flexibiliteit


Toeristische voorzieningen staan in Rusland op een acceptabel peil. Maar deze reis komt soms in gebieden waar niet heel veel toeristen komen of waar de voorzieningen relatief schaars zijn. Zie ook onze opmerking onder accommodaties.


Wegen op het platteland kunnen na slecht weer ineens onbegaanbaar zijn. Dat zijn omstandigheden waar je weinig aan kunt doen, maar die je soms nopen je reisplannen helemaal om te gooien. Dat vergt enige flexibiliteit van de reiziger. Als je je erop instelt dat dingen soms niet gaan zoals ze gepland waren, of veel meer tijd kosten dan gedacht, maak je het tien keer makkelijker om te genieten van alle bijzondere ervaringen die je in de Siberië kunt opdoen.


Klimaat


Siberië heeft uiteraard een landklimaat: koude en droge winters, en warme relatief natte zomers. Gezien de noordelijke ligging is het late voorjaar en de zomer de meest aangename tijd om hier te reizen. In de zomer kan je met zomers temperaturen rekening houden tussen de 25 en 30 graden, maar ook met relatief frisse nachten, 10 - 15 graden. Er is veel zon, gemiddeld zo'n 10 uur per dag, maar het kan ook regenen. Gemiddeld kan je ieder twee a drie dagen regen verwachten. De dagen zijn behoorlijk lang, wat prettig is in verband met het programma, waar dus volop tijd voor is. 


Kleding


Omdat je op deze reis met zomers weer te maken krijgt en met frisse nachten, moet je daar met je kleding rekening mee houden. Iets warms voor koudere avonden wordt wel aangeraden. Denk ook aan een paraplu en een lichtgewicht regenjack. Voor vrouwen is het aan te raden om een hoofddoek mee te nemen, omdat je anders eventuele kerken en kloosters niet binnenkomt. Daar kom je ook niet binnen met blote benen en blote armen. Dat geldt overigens ook voor mannen. Denk ook aan goede schoenen om mee te wandelen.


Bagage


Aan boord van het vliegtuig mag je afgezien van je handbagage maximaal 20 kilo inchecken. Wij verzoeken je echter om te proberen je bagage tot maximaal 15 kilo te beperken, en in handzame tassen mee te nemen. Harde koffers zijn erg onhandig. Dit in verband met de beperkte ruimte voor bagage in de (mini)bussen en in de trein.


Elektriciteit


In Rusland kent men een voltage van 220. Wel raden we je aan een universele adapter mee te nemen, vanwege het feit dat er soms andere stopcontacten zijn. Voor wat betreft je foto en filmapparatuur moet je er rekening mee houden dat je soms een dag geen stopcontact tot je beschikking hebt. Zorg dus voor een goede accu, of voldoende (oplaadbare) batterijen.


Telefoon en Internet    


In Rusland vind je op sommige plekken internetcafés. Wel zijn de verbindingen vaak beroerd. Als je naar Nederland wilt bellen doe je dat over het algemeen vanuit en hotel. De meeste Nederlandse mobiele telefoonmaatschappijen hebben met Rusland een zogenaamde ‘roaming’-overeenkomst, wat betekent dat je, ook weer op een beperkt aantal plaatsen, met je eigen mobiele telefoon kunt bellen. We raden je aan om bij je eigen provider na te vragen wat de mogelijkheden en kosten zijn. Thuisblijvers kunnen altijd contact zoeken met de reizigers via de mobiele noodtelefoon van Battuta Reizen (06-48959088, alleen in gevallen van nood dus).


Fotografie


Rusland en Siberië zijn zeer fotogeniek, zowel qua natuur, architectuur als mensen. Met dat laatste vragen wij onze deelnemers terughoudend te zijn: als je mensen wilt fotograferen doe dat dan openlijk en vraag ze toestemming. Dit geldt in versterkte mate als je mensen in kloosters en kerken wilt fotograferen. Over het algemeen zal je echter weinig problemen ondervinden.


Samenvatting Algemene Reisvoorwaarden Battuta Reizen


Voor de volledige Algemene Reisvoorwaarden van Battuta Reizen klik hier.


Annuleringsvoorwaarden Battuta Reizen 


Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:


Tot 56 dagen voor vertrek: 


25% van de reissom met een minimum van € 250 per persoon

 


Van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 


50% van de reissomBij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 


75% van de reissomBij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: 


de volledige reissom


Betalingsvoorwaarden Battuta Reizen


Bij boeking dient de reiziger 25% van de reissom aan te betalen, met een minimum van € 250 per persoon. Het restbedrag moet twee weken voor vertrek bij ons binnen zijn.


In specifieke gevallen kan om een hogere aanbetaling gevraagd worden, namelijk wanneer de ticketkosten hoger zijn dan 25% van de reissom. Steeds vaker moeten tickets direct betaald en geprint worden. Het exacte bedrag van de aanbetaling staat altijd op de factuur vermeld.


Op alle facturen wordt € 15 administratiekosten in rekening gebracht.


Als iedere andere reisorganisatie is Battuta Reizen wettelijk verplicht zijn klanten de garantie te bieden dat zij hun betaalde reisgeld kunnen terugontvangen in het geval de reisorganisatie in financieel onvermogen zou raken. Wij hebben deze garantie geregeld via het Garantiefonds GGTO. Ten bate van de opbouw van dit fonds brengen wij onze klanten € 15 per boeking in rekening die zal worden afgedragen aan dit fonds. Zo bouwen wij in samenwerking met andere kleinschalige gespecialiseerde touroperators een fonds op dat de klant zijn garantie biedt. Voor meer informatie zie www.stichting-ggto.nl.


Afgeblazen groepsreizen


Wanneer een groepsreis het vereiste aantal minimumdeelnemers niet haalt, wordt uiterlijk vier weken voor vertrek de reis afgeblazen. Battuta Reizen helpt dan met het zoeken van een alternatief, en als dat niet voldoet, of daar geen behoefte aan bestaat, worden per omgaande de reeds betaalde reisgelden op de rekening van de klant teruggestort (m.u.v. de eventueel betaalde annuleringsverzekeringspremie).


Prijzen 2019


Een groot deel van de inkoop, de landarrangementen, maar bijvoorbeeld ook de luchthavenbelastingen, wordt in Amerikaanse dollars berekend. Gezien het economisch klimaat is het moeilijk in te schatten hoe deze koers zich in 2019 zal ontwikkelen. Battuta Reizen behoudt zich het recht voor gepubliceerde prijzen aan te passen als koerswijzigingen daar aanleiding toe geven. Dit zal altijd expliciet vermeld worden.


Tot slot


Battuta Reizen doet naar eer en geweten zijn best zijn reizen zo goed mogelijk te organiseren. Veel van de reizen hebben echter een avontuurlijk karakter, of gaan door landen waar toerisme nog in zijn kinderschoenen staat. In weer andere gebieden, zoals in bergen, kan het weer soms roet in het eten gooien. Een enkele keer kan door politieke omstandigheden een bepaald gebied of stad bereikt worden. De reisbegeleider is de aangewezen persoon om optredende problemen in overleg met de groep op te lossen. Gebeurt dit niet naar tevredenheid, dan dient de reiziger dat in eerste instantie aan de reisbegeleider kenbaar te maken. Aan het eind van de reis ontvangen de deelnemers een e-mail, waarin gevraagd zal worden wat men van de reis heeft gevonden. Problemen die niet naar tevredenheid zijn opgelost dienen binnen twee weken na terugkeer schriftelijk bij Battuta Reizen kenbaar gemaakt te worden.


 
Mocht je nog vragen hebben over deze reis, neem dan contact op via info@battuta-reizen.nl.