Beiroet

Ooit werd Beiroet het Parijs van het Midden-Oosten genoemd, en of dat nog steeds zo is, is de vraag. Zeker is dat er in Beiroet volop ruimte is voor het goede leven: uitstekende restaurants, gezellige terrasjes, een mooie boulevard en in de nachtelijke uren een intensief uitgaansleven. Het goede leven in Beiroet staat echter altijd onder druk, gezien de ingewikkelde politieke situatie waar het land al sinds mensenheugenis onder te lijden heeft. Maar zolang het goed is, is het goed! 

Zuidelijk Libanon

We gaan de mooie kust van Libanon verkennen in Sidon en Tyr, twee historische zuidelijke havensteden waar je ook indrukwekkende restanten vindt uit de Romeinse en zelfs Griekse tijd en nog ouder. In Tyr, een voormalig eiland, dat in de tijd van Alexander de Grote tot een schiereiland werd, logeren we in een gezellig hotelletje aan zee. Het Hippodrome, decor van de legendarische film Ben Hur, en de necropolis behoren tot de meest fascinerende opgravingen van Libanon.

Bergen en de Bekaavallei

Daarna trekken we het Choufgebergte in, waar we genieten van rust en natuur, maar ook van kloosters en paleizen. Ook hier logeren we weer in een kleinschalig guesthouse, midden in het groen. De volgende dag steken we het hoge Libanongebergte over om in het brede landbouwgebied van de Bekaavallei terecht te komen. Op de flanken van de bergen vind je de beste wijngaarden van Libanon, we zullen vast ook wel iets gaan proeven. In de stad Baalbek, de hoofdstad van de Bekaavallei, bezoeken we twee van de meest imposante tempels uit de Romeinse oudheid, namelijk die van Jupiter en van Bacchus. Daarna steken we het Libanongebergte weer over om een paar dagen door te brengen in de mooie Qadishavallei. 

Byblos

Via Byblos, met zijn zeer indrukwekkende opgravingen aan zee, die terugvoeren tot de allervroegste geschiedenis van de mensheid, keren we terug naar Beiroet. Daar heb je nog een vrije dag in Beiroet, waar in ieder geval het prachtige en bijzondere Nationaal Museum op het programma moet staan, als je dat nog niet aan het begin van de reis gedaan hebt!

Kortom: deze reis staat in het teken van imposante oudheden en mooie natuur en landschappen. Wie gaat er mee met Sibren?