Vlucht

HV 6307    Maandag 10 mei    Amsterdam - Beiroet    14.20 - 19.45

HV 6308    Woensdag 19 mei    Beiroet - Amsterdam    20.35 - 00.30 1

Dit vluchtschema is onder voorbehoud, uiterlijk twee weken voor vertrek ontvang je het definitieve schema in je vertrektijdenbrief.

Uiteraard bieden de vluchten van Transavia het voordeel van de rechtstreekse verbinding. Wel is het zo dat bij een lowcost-carrier als Transavia de vluchten ruim voor vertrek goedkoop zijn, maar dichter bij de vertrekdatum ineens veel duurder uitkomen. Mochten de prijzen te ver boven de begrootte prijs uitkomen, dan behouden we ons het recht voor om hier een toeslag voor te rekenen.

Visum

Het visum voor Libanon bij aankomst op de luchthaven is gratis. 

Je paspoort dient tot minimaal zes maanden na je verblijf in Libanon geldig te zijn. Bovendien mag er geen spoor van een bezoek aan Israël in te bekennen zijn.

Vaccinaties

Voor vaccinaties is het altijd goed om eerst bij je huisarts of bij de lokale GG&GD langs te gaan. Op de website www.lcr.nl vind je een algemeen vaccinatieadvies voor Libanon.

Vervoer

De hele reis wordt uitgevoerd met airco mini- of midibussen. De genoemde excursies zullen met deze zelfde bussen worden uitgevoerd. 

Accommodatie

Deze reis verblijf je 7 nachten in hotels op middenklasse niveau. De hotels zijn over het algemeen goed en centraal gelegen. Wij doen ons uiterste best om binnen de marge van een redelijke prijs zo’n goed mogelijke accommodatie te vinden. Daarnaast maken we gebruik van een eco-guesthouse en een guesthouse van een klooster. Deze accommodaties zijn relatief eenvoudig en hebben we gekozen voor hun bijzondere ligging en atmosfeer. Ze dragen bij aan de reiservaring en het leren kennen van deze landen. Het eco-guesthouse van Khreibe heeft gedeeld sanitair.

Als je gewoon op indeling boekt deel je een kamer met een andere reiziger van dezelfde sekse. Wil je een gegarandeerde 1-persoonskamer dan betaal je een toeslag. De 1-persoonstoeslag die je betaalt bedraagt € 280. Deze toeslag geldt voor de hotelovernachtingen, niet voor het eco-guesthouse en het guesthouse van het klooster. 

Geld

In april 2020 ontving je 1.650 LBP (= Libanese pond) voor één euro. 

Zakgeld

Als zakgeld voor deze reis adviseren wij ongeveer een bedrag van € 400 p.p. Dat is inclusief het bedrag dat nodig is voor de entrees in Libanon (ongeveer € 68 p.p).

In Libanon kan je zeker in de grote steden lokale valuta pinnen. Soms moet je wel zoeken voor een werkende pinautomaat. Neem daarom een behoorlijk deel van het aanbevolen zakgeld toch in contanten mee. We raden je aan de helft in contante euro’s mee te nemen. Een creditcard kan je wel meenemen, maar je kunt er alleen iets mee in duurdere hotels en winkels. Als back-up echter kan het echter handig zijn.

Fooien

Zoals in veel andere Arabische landen is het in Libanon gebruikelijk fooien te geven. Hotelpersoneel en de chauffeurs van de bussen dienen zeker een fooi te krijgen. Gidsen ook natuurlijk. Als daar behoefte aan is kan de reisbegeleider een centrale fooienpot instellen in overleg met de groep, eventueel gecombineerd met een pot voor de entreegelden.

Verzekeringen

Uiteraard ben je als deelnemer verplicht er zelf voor te zorgen dat je goed verzekerd op reis gaat. Eventueel kunnen wij voor je een reis- en/of annuleringsverzekering bij onze partner Allianz Global Assistance afsluiten.

Flexibiliteit

Wegen in de bergen kunnen na slecht weer ineens onbegaanbaar zijn. Politieke onrust of demonstraties leiden ertoe dat de politie ineens toeristen weghoudt van bepaalde plaatsen. Dat zijn allemaal omstandigheden waar je weinig aan kunt doen, maar die je nopen je reisplannen helemaal om te gooien. Dat vergt enige flexibiliteit van de reiziger. Als je je er op instelt dat dingen soms niet gaan zoals ze gepland waren, of veel meer tijd kosten dan gedacht, maak je het tien keer makkelijker om te genieten van alle bijzondere ervaringen die je in Libanon kunt opdoen.

Klimaat

Reizen naar Libanon zijn gedurende het hele jaar mogelijk. Het voor- en najaar zijn aangename periodes. In mei bloeien de oleanders. In de binnenlanden van Libanon (de Bekaavallei) kan het al behoorlijk warm worden, maar zowel aan de kust als in de bergen is het uiterst aangenaam, misschien zelfs nog fris in de avonden. 

Kleding 

Omdat je op deze reis met zowel warm als redelijk koel weer te maken krijgt moet je daar met je kleding rekening mee houden. Laagjes zijn handig in dit seizoen, en iets warms voor de avonden ook. 

Libanon is het meest relaxte Arabische land, en je hoeft je dus niet al te veel aan te passen qua kleding. In de Bekaavallei en in het zuiden is men wel een stuk conservatiever, en daar kan je rekening mee houden door wijdere, gedekte kleding te dragen. Voor vrouwen is een hoofddoek handig om bij je te hebben, al was het maar voor moskeebezoeken. Denk uiteraard ook aan goede schoenen om mee te wandelen, en hoofdbedekking tegen de zon.

Bagage

Aan boord van het vliegtuig mag je afgezien van je handbagage maximaal 20 kilo inchecken. Wij verzoeken je echter om te proberen je bagage tot maximaal 15 kilo te beperken, en in handzame tassen mee te nemen. 

Voor de overnachtingen die we niet in hotels doorbrengen zou je kunnen overwegen een lakenzak mee te nemen. Er zal zeker overal beddengoed aanwezig zijn, op zijn minst dekens, maar een eigen lakenzak is dan wel prettig. Denk ook aan een zaklamp voor de wat meer afgelegen overnachtingsplaatsen.

Elektriciteit

In Libanon kent men een voltage van 220. Wel raden we je aan een universele adapter mee te nemen, vanwege het feit dat er soms andere stopcontacten zijn. Voor wat betreft je foto en filmapparatuur moet je er rekening mee houden dat je soms een dag geen stopcontact tot je beschikking hebt. Zorg dus voor een goede accu, of voldoende (oplaadbare) batterijen.

Telefoon en internet    

Vrijwel alle hotels beschikken tegenwoordig in deze landen over wifi. Als je naar Nederland wilt bellen doe je dat het voordeligst vanuit een hotel. Je mobiele telefoon kan je in principe ook vrijwel overal gebruiken, maar check van tevoren wel even de kosten bij je provider. Thuisblijvers kunnen altijd contact zoeken met de reizigers via de mobiele noodtelefoon van Battuta Reizen (06-48959088, alleen in gevallen van nood dus).

Fotografie

Libanon is een zeer fotogeniek land, zowel qua natuur, architectuur als mensen. Met dat laatste vragen wij onze deelnemers terughoudend te zijn: als je mensen wilt fotograferen doe dat dan openlijk en zoek eerst contact en vraag ze toestemming. Dit geldt in versterkte mate als je vrouwen wilt fotograferen. Zeker als je ergens aankomt, bij mensen thuis bijvoorbeeld, is het wel zo aardig eerst de camera ingepakt te houden en eerst contact te leggen en pas in tweede instantie te vragen of je foto's mag nemen.

Samenvatting Algemene Reisvoorwaarden Battuta Reizen

Voor de volledige Algemene Reisvoorwaarden van Battuta Reizen klik hier.

Annuleringsvoorwaarden Battuta Reizen 

Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:

Tot 56 dagen voor vertrek: 

25% van de reissom met een minimum van € 250,- per persoon

Van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 

50% van de reissom

Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 

75% van de reissom

Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: 

de volledige reissom

Betalingsvoorwaarden Battuta Reizen

Bij boeking dient de reiziger 25% van de reissom aan te betalen, met een minimum van € 250,- per persoon. Het restbedrag moet twee weken voor vertrek bij ons binnen zijn.

In specifieke gevallen kan om een hogere aanbetaling gevraagd worden, namelijk wanneer de ticketkosten hoger zijn dan 25% van de reissom. Steeds vaker moeten tickets direct betaald en geprint worden. Het exacte bedrag van de aanbetaling staat altijd op de factuur vermeld.

Op alle facturen wordt € 15 administratiekosten in rekening gebracht.

Garantiefonds GGTO

Als iedere andere reisorganisatie is Battuta Reizen wettelijk verplicht zijn klanten de garantie te bieden dat zij hun betaalde reisgeld kunnen terugontvangen in het geval de reisorganisatie in financieel onvermogen zou raken. Wij hebben deze garantie geregeld via het Garantiefonds GGTO. Ten bate van de opbouw van dit fonds brengen wij onze klanten € 15 per boeking in rekening die zal worden afgedragen aan dit fonds. Zo bouwen wij in samenwerking met andere kleinschalige gespecialiseerde touroperators een fonds op dat de klant zijn garantie biedt. Voor meer informatie zie www.stichting-ggto.nl.

Afgeblazen groepsreizen

Wanneer een groepsreis het vereiste aantal minimumdeelnemers niet haalt, wordt uiterlijk vier weken voor vertrek de reis afgeblazen. Battuta Reizen helpt dan met het zoeken van een alternatief, en als dat niet voldoet, of daar geen behoefte aan bestaat, worden per omgaande de reeds betaalde reisgelden op de rekening van de klant teruggestort (m.u.v. de eventueel betaalde annuleringsverzekeringspremie).

Prijzen 2021

Een groot deel van de inkoop, de landarrangementen, maar bijvoorbeeld ook de luchthavenbelastingen, wordt in Amerikaanse dollars berekend. Gezien het economisch klimaat is het moeilijk in te schatten hoe deze koers zich in 2021 zal ontwikkelen. Battuta Reizen behoudt zich het recht voor gepubliceerde prijzen aan te passen als koerswijzigingen daar aanleiding toe geven. Dit zal altijd expliciet vermeld worden. 

We maken voor onze reizen in 2021 een extra voorbehoud ten aanzien van de vluchtprijzen. Mochten deze veel hoger uitpakken dan wij begroot hebben, dan houden wij ons het recht voor de meerkosten daarvoor door te rekenen.

Tot slot

Battuta Reizen doet naar eer en geweten zijn best zijn reizen zo goed mogelijk te organiseren. Veel van de reizen hebben echter een avontuurlijk karakter, of gaan door landen waar toerisme nog in zijn kinderschoenen staat. In weer andere gebieden, zoals in bergen, kan het weer soms roet in het eten gooien. Een enkele keer kan door politieke omstandigheden een bepaald gebied of stad bereikt worden. De reisbegeleider is de aangewezen persoon om optredende problemen in overleg met de groep op te lossen. Gebeurt dit niet naar tevredenheid, dan dient de reiziger dat in eerste instantie aan de reisbegeleider kenbaar te maken. Aan het eind van de reis ontvangen de deelnemers een e-mail, waarin gevraagd zal worden wat men van de reis heeft gevonden. Problemen die niet naar tevredenheid zijn opgelost dienen binnen twee weken na terugkeer schriftelijk bij Battuta Reizen kenbaar gemaakt te worden.

Mocht je nog vragen hebben over deze reis, neem dan contact op via info@battuta-reizen.nl.